Helyi közélet

2022.05.06. 10:46

A berettyóújfalui Völgyközben fejlesztettek

Arról, hogy ki lehet bérlő, a helyi képviselő-testület dönt.

Forrás: Berettyóújfalui önkormányzat

Forras: Berettyóújfalui önkormányzat

Hat szociális bérlakást újított fel, valamint további egy ingatlant alakított át közösségi térré Berettyóújfalu önkormányzata – tájékoztatott közleményében a helyhatóság. A fejlesztésre 120 millió forint uniós támogatást nyert korábban a város. A projekt célja volt a Völgyköz városrész 2. számú szegregátumában élők életminőségének javítása. 

A beruházással a Csalogány utcán lévő 6 lakásos szociális bérlakásokat újították fel, növelve azok komfortfokozatát. Emellett a Nefelejcs utca 45. szám alatti ingatlant az önkormányzat megvásárolta, s ott irodahelyiségeket, közösségi teret és kertet alakított ki, továbbá játszóteret is telepítettek. Az irodahelyiség a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint egyéb települési és szociális ellátásokhoz kapcsolódó ügyfélfogadásra is alkalmas lesz. A lakók biztonságérzetének növelése és a bűnözés visszaszorítása érdekében a környéken térfigyelő kamerarendszert alakítottak ki. A bérlakások lakóiról a város képviselő-testülete dönt, a majdani bérlők június 1-től költözhetnek be. 

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában