Bringával az egészségért

2022.04.05. 16:34

Teherbringával kápráztatták el a jelenlévőket

Karbonsemleges, környezetbarát, egészséges, nem mellesleg fölöttébb vagány a teherbringa.

HL

Forrás: HungAIRy Life

A Debreceni Ökomenedzser Iroda csapata is csatlakozott a kerekezőkhöz a március végi, nagy sikerű, Bicóval a Biczóba elnevezésű családi bringanapra, melyről a Napló is tudósított. 

 

Az új kerékpárutat felavató túrának rendhagyó módon két, egyenként kétszáz kilogramm terhelhetőségű, környezetbarát teherkerékpárral vágtak neki. A két teherbringának köszönhetően az ökomenedzserek ugyanis gépjármű nélkül, karbonsemlegesen érkezhettek a végállomásra, s ott játékos feladatokkal és egyedi kvízzel várták az érdeklődőket. – Szó esett a kerékpározás egészségügyi előnyeiről, valamint a levegőminőségre gyakorolt pozitív hatásairól, a vállalkozószelleműek pedig ki is próbálhatták a nem mindennapi közlekedési eszközt. A teherbringa elsöprő sikert aratott a családi napon – tudtuk meg Fülöp Ferenc Krisztiántól. 

 

Az ökomenedzser arról is beszámolt: a gyerekek szinte ki sem akartak szállni a jármű elején kialakított kabinból. – Csak még egy kört! – kérlelték a csapatot. A város ökomenedzserei hamarosan kerékpárszerviztippeket is adnak olvasóinknak, addig is várják a debreceniek levegőminőséggel kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit. 

 

HL 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában