Helyi közélet

2022.04.20. 11:59

Rendezik a tanműhely tulajdonviszonyait

Határozatlan időre ingyenes hasznosításba adja az önkormányzat a Budai Ézsaiás utca 8/A. szám alatti ingatlanrészt a Debreceni Képző Központ Nkft. (DKK) részére, ha igennel szavaz a javaslatra a közgyűlés csütörtökön.

A Budai Ézsaiás u. 8/A. szám alatti ingatlan kb. 85 százaléka az önkormányzat, 15 százaléka a DKK tulajdonában volt.
A DKK tulajdonrésze egy tanműhely épülete 48 százalékának felel meg. Az önkormányzati tulajdonrészből egy terület és a főépület a Debreceni Szakképzési Centrum ingyenes vagyonkezelésében van, és a DSzC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium feladatellátását szolgálja. A többi önkormányzati tulajdonú ingatlanrész a Debreceni Intézményműködtető Központ (DIM) határozatlan idejű ingyenes hasznosításában áll.

A szakképzési feladatok elősegítése érdekében az önkormányzat megvásárolta az ingatlannak a DKK tulajdonát képező hányadát. A teljes vételárat 2022. március 31-én kifizették, így az ingatlan teljes tulajdonosa az önkormányzat lesz a változás ingatlan-nyilvántartási bejegyzésével, mely jelenleg folyamatban van.

A DIM-nek a Budai Ézsaiás u. 8/A. szám alatti ingatlanrész használatára a továbbiakban nincs szüksége, így a vele kötött ingyenes hasznosításba adásról szóló szerződés a felek közös megegyezésével megszűnne.

A DKK-tól megvásárolt területet és a rajta lévő tanműhelyt a DKK ingyenes hasznosításába szükséges adni, az általa végzett közfeladatok ellátása érdekében. (Az épületben lévő, DKK által használt gépek, eszközök a DKK tulajdonát képezik.)  

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában