Közgyűlés

2022.04.20. 11:47

Orvosok használhatják az üresen álló irodát

Erről a debreceni képviselő-testület dönt.

Forrás: google

Egy Faraktár utca 74. szám alatti ingatlanrészt ingyenes hasznosításba adhatja az önkormányzat egy praxisközösségi konzorcium részére, ha igennel szavaz a javaslatra a közgyűlés a csütörtöki ülésén.

„Dr. Buda Katalin házi gyermekorvos vezetője jelezte, hogy az általa képviselt kft., mint konzorciumvezető vezetésével, továbbá hat személy, vállalkozás részvételével megalakult egy praxisközöségi konzorcium. Ellátási területéhez kb. hétezer gyermek tartozik. A praxisközösségnek az OKF irányelvei szerint a prevenciós munkát új, külön szolgáltatásokkal kell kiegészítenie, gyógytornász, dietetikus, egészségnevelési szakember, pszichológus alkalmazásával.

A szakemberek munkájához helyiségre lenne szükségük, ahol folytathatják tevékenységüket, tárolhatják eszközeiket, egyéni és csoportos tanácsadást folytathatnak.

A tervezett munkájuk nagyban elősegítené a krónikus betegek minél előbbi kiszűrését, a rizikó csoportba tartozó gyermekek gondozását, megfelelő egészséges nevelését. Ezen tevékenység végzéséhez azonban helyiségre van szükségük” – írja az előterjesztő, Racsmány Gyula, a Vagyonkezelési Osztály vezetője.

Az önkormányzat tulajdonában van a Faraktár utca 74. szám alatti, „kivett irodaház” megnevezésű ingatlan. A praxisközösség kérte, hogy az ott található mintegy 40 négyzetméter nagyságú helyiségcsoport használatát tevékenységük végzéséhez a város ingyenesen biztosítsa.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában