Fotókkal

2022.04.02. 14:00

Oklevéllel, ajándékcsomaggal köszöntötték az Agóra 11 111. látogatóját

„A gyerekek élményszerűbben, testközelből tapasztalhatják meg a tudományos jelenségeket.”

Forrás: Czinege Melinda

Díjmentesen közelebbről is megismerkedhetnek a természettudományokkal azok, akik részt vesznek a megyei önkormányzat által indított programon az Agóra Tudományos Élményközpontban, ahol szombat délelőtt a program 11 ezer száztizenegyedik látogatóját is köszöntötték. Természetesen a szerencsés, Nagy Natasa nem maradt ajándék nélkül, büszkén vette át Pajna Zoltántól, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökétől a neki szánt oklevelet, ajándékcsomagot.

A jeles alkalmon elhangzott, az élményközpont egyik legfontosabb célja, hogy a természettudományokat közérthetővé és szerethetővé varázsolja a diákok számára, és már gyermekkorban felkeltse az érdeklődést a tudományos ismeretek iránt. A létesítmény egyedülálló attrakció a régió kínálatában; minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a gyerekek és felnőttek különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetnek meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetnek. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban a látogatók bepillanthatnak a fizika, a kémia, az orvosbiológia, a hidrobiológia, a botanika, a környezettudomány és a robotika rejtelmeibe, a csillagdában pedig tanulmányozhatják az égi jelenségeket.


Kósa Lajos országgyűlési képviselő is részt vett az eseményen, aki a Napló érdeklődésére elmondta, rendkívül fontosnak tartja, hogy a sok mindenre fogékony gyerekek számára közelebb hozzuk a természettudományokat, megszerettessük velük a kísérletezést. 

Az Agóra lehetőséget kínál a gyerekeknek, ugyanis a diákok a hagyományos iskolai keretek közül kilépve, sokkal élményszerűbben, testközelből tapasztalhatják meg a tudományos jelenségeket

– fogalmazott, majd kiemelte: a gyerekek jelentik a jövőt. – Szükség van tudományban jártas szakemberekre, ugyanis komoly versenyhátrányt jelent egy országnak, gazdaságnak, ha hiány van belőlük – mondta Kósa Lajos, aki egyébként megjegyezte, matematika-fizika szakos volt a gimnáziumban, éppen ezért pontosan tudja, az Agóra milyen nagy kincset jelent egy városnak, régiónak.

 

NE
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában