Fejlesztések

2022.04.08. 17:15

Munkálatok lesznek a debreceni nyugati kiskörúton, forgalomkorlátozásokra kell készülni

Kérik az arra járókat, hogy fokozott óvatossággal, ne megszokásból közlekedjenek, hanem az építés alatti ideiglenes forgalmi rend figyelembe vételével!

Forrás: Napló-archív

A nyugati kiskörút III. ütemének kivitelezése során a Tisza István utca és a Hatvan utca kereszteződésben a pályaszerkezet-csere második ütemének megvalósítása során további forgalomkorlátozásra kell számítani - közölte a városháza. A kivitelezési munkálatok 2022. április 11-től 2022. április 25-ig tartanak.

 

A pályaszerkezet-csere második ütemében a csomópont területén a Tisza István utca felőli oldalban történik a munkavégzés.

 

Az érintett forgalmi sávokat a kivitelező lezárja, ezért a Hatvan utca irányába balra és jobbra egy-egy sáv fogja biztosítani a Tisza István utca irányából érkező forgalmat. A Bethlen utca irányából sávelhúzással egy sávon lehet a Hatvan utcáról egyenesen haladni a Segner tér felé, és balra kanyarodni a Tisza István utca irányába. Továbbá a Segner tér irányából sávelhúzással egy sávon biztosított az egyenesen haladás a Bethlen utca felé, és egy sávon a jobbra kanyarodás a Tisza István utca irányába.

 

A jelzőlámpák a kivitelezés alatt üzemelnek, és amennyiben szükséges, rendőri forgalomirányítás biztosítja a zavartalan közlekedést a csomópontban.

 

A nyugati kiskörút III. ütemének kivitelezése során - a kopóréteg-terítés előkészítéseként aszfaltmarási munkálatok várhatók 2022. április 11-12-én a Mester utcának a Csemete utca és a Bethlen utca közötti szakaszán, valamint a Csemete utca egy 65 méter hosszúságú szakaszán.

 

A munkavégzés során az érintett sávot lezárja a kivitelező, a forgalmat jelzőőrös irányítás mellett a szabadon maradó sávokba terelik. A munkagépek elhaladását követően haladéktalanul visszaadják a közúti forgalom számára, így az előkészítő munkákat követően a felmart felületen is lehetővé válik a közlekedés.

 

A fenti területeken az aszfaltozási munkákat a 2022. április 23-24-i hétvégén végzik (csapadékos időjárás esetén a 2022. május 7-8-i hétvégén), mely során a Csemete utcai ágat bizonyos időszakban teljes szélességében, a Mester utcának a Csemete utca és a Bethlen utca közötti szakaszát pedig az érintett forgalmi sáv szélességében lezárják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában