Közgyűlés

2022.04.19. 11:38

Módosíthatják a parkoló cég szerződését

Erről is szavaznak a debreceni képviselők.

Forrás: Illusztráció/Napló-archív

Módosítanák a debreceni önkormányzat és a DV Parking Kft. közötti közszolgáltatási szerződést; erről csütörtöki ülésén szavaz a cívisváros képviselő-testülete. A szerződés a 2017. január 1. és 2026. december 31. közötti határozott időtartamra szól, értelmében a DV Parking Kft. üzemelteti többek között a Nagyerdei körúton az Egyetem tér és a Klinikák villamosmegálló közötti útszakaszon kialakított, merőleges beállású, gyephézagos betonburkolatú parkolókat. A parkolók egyes részei nagyobb felületeken megsüllyedtek, a burkolatelemek összetörtek, vízállások alakultak ki a süllyedésekben, balesetveszélyessé váltak, így az alépítmény cseréje is szükséges. A beruházás értéke a kft. tájékoztatása alapján bruttó 23 millió 750 ezer forint, melyet 36 hónap alatt egyenlő részletekben, a közszolgáltatási tevékenység ellenértékében érvényesítene.

A felújítási munkálatokat a kft. ütemezetten, 4 hét alatt elvégeztette.

Figyelemmel arra, hogy a szerződés szerint a díjfizetési kötelezettség alá tartozó várakozási területek burkolatának nagyfelületű felújítása, az ehhez kapcsolódó munkálatok elvégzése vagy finanszírozása az ellátásért felelős önkormányzat feladata, mely alól célszerű kivételt engedni, illetve rendelkezni kell a már elvégzett munkálatok ellenértékének megtérítésről is, szükséges a szerződés módosítása – írja az előterjesztő, Pacza Gergely, a Városfejlesztési Főosztály vezetője.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában