Közbeszerzés

2022.04.19. 10:55

Megvan, ki vigyáz ránk, amíg piacozunk

A Mihály-napi vásár népszerű, a hatalmas tömegben szükség van a biztonsági erőkre

Forrás: Napló-archív

A Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató Zrt. végezheti a Debreceni Közterület Felügyelet részére a személy- és vagyonvédelmi feladatokat, pénzszállítást, valamint távfelügyeleti szolgálatot, továbbá a Debreceni Tavaszi és Őszi Kirakodóvásár teljes területének felügyeletét ellátó térfigyelő kamerarendszer biztosítását – derül ki az április 13-ai Közbeszerzési Értesítőből (KÉ). 

A közbeszerzés két részből állt, mindkettőt a Pannon Guard nyerte, mely egyedüliként nyújtott be ajánlatot, és összesen 137 millió 630 ezer forintért nyerte el a munkát. Egyrészt személy- és vagyonvédelmi (élőerős őrzés-védelmi) feladatokat és pénzszállítást kell biztosítania a Debreceni Zsibvásár, a Nagypiac (beleértve a virágpiacot), a Fényes udvari kispiac területén. 

Kutyával is 

A zsibvásár esetén egy kutyás biztonsági őr az év minden napján 24 órás szolgálatban a kijelölt járőrútvonalon közlekedik, 6 és 14 óra között kutya nélkül. A Nagypiac személy- és vagyonvédelméhez egy biztonsági őr munkaszüneti napok kivételével 16 órától reggel 6 óráig, munkaszüneti napokon 24 órában a monitorrendszer előtt folyamatos megfigyelést végez, továbbá egy biztonsági őr nyitvatartási időben 4 órától 18 óráig a földszinti és az emeleti járőr­útvonalon, zárástól nyitásig a terület három szintjén kialakított járőrútvonalon teljesít szolgálatot. Az árusok távozása után ellenőrzi az összes – a pinceszinten, a földszinten és a félemeleten lévő – nyílászárók zártságát, majd megkezdi a piac három szintjén a folyamatos járőrözést. 18 órától 4 óráig 2 órás időintervallumokban ellenőrzi a Csapó utcai virágpiacon elhelyezett asztalokat, valamint a Nagypiac külső területét. Egy további biztonsági őr a pinceszinten kialakított rakodótérben, a rakodó gépjárművek és a szállítást végző liftek előtt intézkedik, segítséget nyújt a kereskedőknek, 6 órától 16 óráig. 

A Víztorony utcai kispiacon egy biztonsági őr munkaszüneti napok kivételével 18 órától reggel 6 óráig, vasárnap 14 órától reggel 6 óráig, munkaszüneti napokon 24 órában a területen kialakított járőr­útvonalon teljesít szolgálatot, illetve a monitorrendszer előtt folyamatos megfigyelést végez. A pénzszállítást legalább egy fegyveres őrrel és gépkocsival kell ellátni, illetve a tavaszi és őszi nagyvásárhoz kapcsolódóan is pénzt szállítani – részletezi a KÉ. 

Távolról is résen vannak 

Másrészről távfelügyeleti szolgálat ellátása a feladat. A Bem tér 14. szám alatti épületet érintően, valamint a tócóskerti kispiacon üzemeltetett riasztóberendezések, a vagyonvédelmi figyelőszolgálat és elektronikus távfelügyeleti rendszer működtetése szükséges. Kötelesség még a Bem téri épületben felszerelt riasztórendszer, valamint a tócóskerti kispiacon az árufeltöltő folyosókon, egyes üzletekben, valamint egyéb helyiségekben felszerelt riasztórendszer technikai úton beérkezett jelzéseinek 24 órában történő fogadása, feldolgozása és a szükséges intézkedések megtétele. 

Emellett a Debreceni Tavaszi és Őszi Kirakodóvásár teljes területének felügyeletét ellátó mobil irányítási központot kell létesíteni kamerákkal, és a kezelést ellátó személyzetet biztosítani a vásári hétvégén pénteken 17 órától vasárnap 22 óráig, évente két alkalommal. Legalább 8 kamerát kell a kirakodóvásár 50 ezer négyzetméteres területén, a Debreceni Közterület Felügyelet által meghatározott helyen telepíteni; az eszközök vezeték nélküli, távirányítással vezérelhető, színes, magas képfelbontású, 360 fokos szögben forgatható, közeli kép megtekintésére és rögzítésére is alkalmas kamerák. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában