Akár 50 ezer is lehet a bírság

2022.04.04. 20:38

Lecsapnak a szabálytalan autósokra Hajdúnánáson

Nem a büntetés a cél, a közterület-felügyelők először csak figyelmeztetnek.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Április elejétől folyamatos, átfogó ellenőrzéseket hajtanak végre a közterület-felügyelők Hajdúnánáson, olvasható a város hivatalos honlapján. Azokra, akik a közterületen a közlekedési táblákat figyelmen kívül hagyják – elsősorban megállni tilos, várakozni tilos táblákat –, vagy a mozgássérült parkolókat jogtalanul veszik igénybe, mostantól kiszabhatnak helyszíni bírságot, szabálysértési és közigazgatási eljárást kezdeményezhetnek ellenük a közteresek.

A büntetés összege 10 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedhet. 

Kállai László, a közterület-felügyelők vezetője hangsúlyozta, elsősorban nem a büntetés a cél, hanem a szabályok betartatása. – Az elmúlt időszakban a szabálytalanul parkoló gépjárművezetők kocsijára kis táblákat helyeztünk el, mellyel felhívtuk a figyelmüket a szabálytalan parkolásra. Ezzel is tudatosítva bennük, hogy körültekintőbben vezessenek – tette hozzá Kállai László.

 

Az autósoknak elsősorban a Dorogi utcán, a Kossuth utcán, a Bem utcán és a Mártírok útján kell körültekintőbbnek lenniük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában