Élelmiszercsomag

2022.04.12. 08:47

Húsvét előtt is támogatják az idős, sárándi lakosokat

Múlt héten ülésezett és határozott a képviselő-testület a nyugdíjasok szociális támogatásról. Eszerint idén húsvéti csomagot ajándékoznak a sárándi időseknek. Az ülésen Dézsi András polgármester elmondta, hogy a csomagot lakóingatlanonként biztosítják, és azok a településen életvitelszerűen élők kapják meg, akik a 65. életévüket április 15-ig betöltik. A képviselők heten voltak jelen az ülésen, és mindannyian támogatták az ötletet. De nemcsak a döntésükkel segítették az elképzelést, hanem azt is vállalták, hogy maguk állítják össze és viszik házhoz a csomagokat. Az önkormányzat az ülés óta már meg is kezdte a kiszállítást, azokat, akiket nem találtak otthon, még ezen a héten keresni fogják – erről már a hivatalos közösségi oldalon adott hírt a település vezetősége. A lakóingatlanonként járó szociális támogatás mintegy 320 csomagot jelent. 

 

Az időseket érintő támogatás mellett közterület-használatról is döntöttek a képviselők a legutóbbi, rendkívüli nyílt ülésén. A település első embere beszámolt arról, hogy ez a felkérés egy csomagküldő szolgálat részéről érkezett, amely átvevőpontot hozna létre a településen. 

 

Automata a parkolóban 

 

A testületi tagok szerint hasznos lenne a lehetőség azoknak, akik dolgoznak napközben, és emiatt nehezen alkalmazkodnak a csomagküldő szolgálatokhoz. Az elképzelések szerint az egészségház parkolójában helyezhetnék el az átvevőpontot.

 

BBI 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában