Adrenalintollakat is vesznek

2022.04.11. 17:08

Hitelfelvételről döntött a nánási testület, a MotoGP-pályáról is szó volt a legutóbbi ülésen

Három nyertes európai uniós pályázat sikerét is bejelentette Szólláth Tibor polgármester.

A MotoGP és a Superbike versenyeit is megrendezik majd Hajdúnánásnál | A látványterv forrása: Bord Építész Stúdió

Többek között intézményi beszámolók elfogadásáról, a MotoGP-beruházás aktuális helyzetéről és civil szervezetek kérelméről is tárgyalt a legutóbbi ülésén Hajdúnánás képviselő-testülete. Weingartner Balázs, a MotoGP-beruházás koordinálását végző HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója a testületnek bemutatta a tervezett pálya fizikai elhelyezkedését, a kapcsolódó tervezett és folyamatban lévő közúti fejlesztéseket. Elmondta, hogy április végén lesznek friss tervek, melyekről szintén beszámolót tart majd. – Az elsődleges irányunk a MotoGP megrendezéséhez szükséges alaplétesítmények kialakítása. Értelemszerűen itt a már leszerződött Superbike-versenyről is beszélünk. Ez a két legnagyobb motorosverseny-sorozat – tette hozzá a létesítmények kialakítása kapcsán.

Idén elkezdődhet a versenypálya nyomvonalához kapcsolódó földmunka, a magasépítés kivitelezése pedig 2023 első negyedévétől 2024 nyaráig tart majd. 

– Az elmúlt időszakban három pályázati döntés érkezett. Támogatásra érdemesnek találta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz irányítóhatósága a piacfejlesztésre, a csapadékvíz-elvezető rendszerek korszerűsítésére és az óvodára beadott pályázatunkat – ismertette az ülés elején Szólláth Tibor polgármester. 

Szólláth Tibor polgármester | Forrás: Napló-archív

Az óvodai beiratkozási napok


A folytatásban a képviselő-testület döntött a helyi építési szabályzat rendeletének módosításáról, elfogadta a város településrendezési eszközeinek változtatásáról szóló előterjesztéseket és az önkormányzat idei közbeszerzési tervét is. A 93 férőhelyes munkásszállás eszközeinek, berendezéseinek beszerzésére és lift kialakítására kicsit több mint 30,3 millió forint hosszú lejáratú fejlesztési hitelt vesz fel a város.


A Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2021-es munkájáról Péter Tamás tűzoltóparancsnok többek között elmondta: az elmúlt esztendőben 659 riasztást kaptak, amelyek közül 108 hajdúnánási esemény volt. Előbbiek jelentős része otthonokban keletkezett tűzeset vagy szabadtéri tüzek voltak. Ezt, valamint az önkormányzat intézményeinek, sport­egyesületeinek, a városban működő szociális ellátásokat biztosító szolgáltatók munkájáról szóló beszámolókat is elfogadta a testület.

A Hajdúnánási Óvoda következő évre vonatkozó beiratkozásait április 25-re és április 26-ra állapították meg.

– A város több civil szervezete is jelezte az önkormányzatnak, hogy határidő-hosszabbítást kérnek az előző évben kapott támogatások és a pandémia miatt fel nem használt támogatások felhasználására és elszámolására – ismertette a következő előterjesztést röviden Szólláth Tibor. A képviselők a napirendi pontot megtárgyalták, és elfogadták, hogy a megmaradt támogatásokat a kérelmezők legkésőbb 2023. január 31-ig felhasználják. Ez alól kivétel a Nánási Népdal, Nóta és Tánckedvelők Egyesülete és a Kispályás Műfüves Nonprofit Kft., amelyek e hónap végéig kaptak elszámolásihatáridő-hosszabbítást. 

 

Adrenalintollakat vesznek


A fentiek mellett a képviselő-testület döntött 15 darab, súlyos allergiás reakciók gyors kezelésére szolgáló, kész kiszerelésű, önadagolós, 225 ezer forint értékű adrenalininjektáló tollak beszerzéséről, melyeket a városban működő intézményekben használnak majd; továbbá több fecskelakás bérbeadásáról, valamint ingatlan értékesítéséről is. 
Elfogadták az Ady körúti társasház kérelmét is, így az önkormányzat – mint a társasházban lévő 6 lakás tulajdonosa – hozzájárul az épület energetikai korszerűsítéséhez.

 

Bekecs Sándor 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában