Plusz négy x-et tehetnek

2022.04.03. 16:43

Gyermekvédelmi népszavazás: Hosszúpályiban és Tépén sem mentek el a lehetőség mellett

A gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit illetően is véleményt nyilváníthatnak a választók.

Forrás: illusztráció / Kiss Annamarie

Az országgyűlési választásokkal egy napon tarják a kormány által kezdeményezett úgynevezett gyermekvédelmi népszavazást is, melynek kérdései a tavaly elfogadott gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezésével kapcsolatosak.

 

A népszavazáson részt vevők az alábbi négy kérdésre adhatnak választ: 1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? 2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? 3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? 4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

 

Gyermekeik jövője érdekében
 

Az általunk megkérdezettek többsége szerint fontos, hogy az emberek ezekben a kérdésekben is adják le a válaszaikat gyermekeik, unokáik jövője érdekében. Éppen ezért a kérdésünkre választ adó szavazók többsége kérte és érvényesen kitöltötte a népszavazási lapot április 3-án.

Egyebek mellett Hosszúpályiban és Tépén is érdeklődtünk a témával kapcsolatban. Itt azt tapasztaltuk, hogy a vidéki településeken nem mennek el az emberek a lehetőség mellett, továbbá mindannyian egyetértettek abban, hogy – már csak a saját gyermekeik jövője miatt is – felelősségük a véleményük kinyilvánítása a témában. Bár volt olyan választópolgár, aki úgy nyilatkozott, szerinte hazánkban a következő időszakban a járványhelyzet és az orosz-ukrán konfliktus hatásai, továbbá a gazdaság helyreállítása miatt is lesz elegendő probléma, amire megoldást kell találnia az ország vezetésének, mégis fontosnak érezte, hogy a gyermekvédelmi népszavazást illetően is kifejthesse a véleményét.

 

BS, BBI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában