Lezárások lesznek

2022.04.08. 16:08

Folytatódik a Bethlen utca és az Egyetem sugárút kapacitásnövelő beavatkozása

Április 11-i és április 25-i kezdési időpontokkal újabb szakaszon folytatódnak a kivitelezési munkálatok.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Április 11-én a reggeli csúcsidőszakot követően az Egyetem sugárúton - a Füredi út és a Nagy Lajos király tér közötti szakaszon - a páros és páratlan oldalban lezárják a szélső forgalmi sávokat, így a két belső sávon lesz biztosított a közlekedés. A páros oldalban szegélyépítési, míg a páratlan oldalban ivóvízvezeték-rekonstrukciós és közvilágítási kábel hibaelhárítási munkálatok lesznek. A gyalogos közlekedés a páros oldalban biztosított - számolt be róla a Debreceni Városháza.

Április 12. és  április 22. között a Nagy Lajos király tér keleti oldalában található autóbusz-megállóhelyet ideiglenesen áthelyezik az Egyetem sugárút 59. elé. A meglévő középsziget bontása és az új burkolat építése is megtörténik. A Nagy Lajos király tér nyugati oldalában ideiglenesen kialakított autóbusz-megállóhely megszűnik, visszakerül az Egyetem sugárút 54. elé (a régi helyére).

 

A kivitelező április 14-én ideiglenes forgalomtechnikai eszközök kihelyezését kezdi meg az Egyetem sugárúton a Honvéd utca és a Füredi út közötti szakaszon. A jelzések 2022. április 19-től lesznek hatályosak. Az útszakaszon a páros és páratlan oldalban is lezárják a szélső parkolósávokat, tehát ideiglenesen megszűnik a parkolás lehetősége. A közlekedés a belső sávokon lesz biztosított. A kivitelező nyomatékosan megkéri a járművüket az érintett útszakaszon parkoltatókat, hogy járműveiket máshol helyezzék el! A lezárások alatt közműrekonstrukciós (szennyvíz, csapadékvíz, ivóvíz) munkálatok történnek.

E munkák elvégzését követően, várhatóan április 25-től kezdődnek meg a páros oldalban a szegélybontási munkálatok. A Thaly Kálmán utca és Ibolya utca csomópontjaiban április 25-től jelzőlámpás alépítményi hálózatok építése, valamint az új jelzőlámpa-oszlopok telepítése kezdődik meg.

 

A polgármesteri hivatal arra kéri az említett útszakaszokon járókat, hogy ne megszokásból, hanem a kihelyezett közúti jelzéseknek, az ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően közlekedjek!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában