Fejlesztés a gazdaságosabb működésért

2022.04.29. 07:30

Felújítási hullám indul Hajdúsámsonban, összesen hét épületet tehetnek korszerűbbé

Újabb nyertes pályázattal büszkélkedhet Hajdúsámson önkormányzata.

A sámsonkerti orvosi rendelőre napelemes rendszert telepítenek | Forrás: DM

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Hajdúsámson Városában II. ütem” projektben 153 millió 900 ezer forintból összesen hét, eltérő funkciójú, 100 százalékos önkormányzati tulajdonban álló épület energetikai felújítását végezik el. 

Az érintett ingatlanok a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhely; sámsonkerti orvosi rendelő; polgármesteri hivatal szociális iroda; kormányhivatal kirendeltsége és rendőrség; családsegítő szolgálat mindkét építménye, önkormányzati óvoda. A fejlesztések során minden épületen napelemes rendszert telepítenek. Emellett cserélnek nyílászárókat, tetővilágosítókat, meglévő radiátorokat, homlokzati, lábazati hő- és födémszigetelést alakítanak ki, és korszerűsítik a fűtést, azbesztmentesítést végeznek el. 

– A célunk, hogy mind az energiaellátás, mind a fűtési rendszer korszerű legyen, a mai elvárásoknak és a környezetvédelemnek megfeleljen – mondta el Antal Szabolcs a polgármester.

Dandé Melinda 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában