Isten hozta!

2022.04.20. 15:48

Debrecenben jött világra egy ukrajnai család legfiatalabb tagja

A kislány április 4-én született és a Renáta nevet kapta.

Forrás: Facebook / Széles Diána

Az orosz-ukrán háború miatt hazájukat, otthonukat elhagyni kényszerülő családokat példátlan összefogással segíti Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Karitatív Testület.

Egy Ukrajnából menekült, egyik debreceni rokonuk által befogadott, ukrán-magyar kettős állampolgárságú család második gyermeke – egy kislány – Debrecenben született meg április elején. Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, valamint Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke április 20-án meglátogatták a kétgyermekes családot, melynek adományokat adtak át.

A Debreceni Karitatív Testület 30 tagszervezet bevonásával segíti és koordinálja az adománygyűjtést. A debreceni Auchan áruházban kialakított gyűjtőponton önkéntesek fogadják és azonnal válogatják is az adományokat, melyeket továbbszállítanak. Az Auchan áruházon kívül a Kölcsey Központban is működik egy adománygyűjtő pont. 

Az orosz-ukrán háború elől menekülőket a testület önkéntesei, a város szociális és oktatási intézményei, valamint a történelmi egyházak közös munkával támogatják – hangsúlyozza közleményében a debreceni városháza.

A Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájának (korábban Povolny Ferenc Szakképző Iskola) tornatermében létrehozott segítségnyújtási ponton (átmeneti szállón) a testület önkéntesei 0-24 órában vállaltak munkát: fogadják a menekülteket, valamint segédkeznek az étkeztetésükben és bármilyen felmerülő probléma megoldásában. A testület segítséget nyújt természetbeni adományok formájában olyan debreceni családoknak is, melyek jelezték, hogy önként fogadtak be menekülteket.

Az elmúlt másfél hónapban összesen 270 fő fordult meg az átmeneti szállón, illetve a Debreceni Karitatív Testület 82 olyan személyt gondoz, támogat, akik a városban kollégiumokban és családoknál, illetve albérletben vannak elhelyezve.

Bármilyen, a menekültek segítésével kapcsolatos információval (szállás, étkezés, egészségügyi ellátás, oktatás, ügyintézés) a 06-52-517-614-es telefonszámon áll az érdeklődők rendelkezésére a debreceni önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában