Sikeres életmentés

2022.04.13. 13:32

A szakrendelő kapujában küzdöttek egy idős férfi életéért Debrecenben

Összeesett a bejáratnál, a szemtanúk azonnal segítettek neki. Az életmentésbe a rendelő egyik főorvosa is bekapcsolódott, a férfit végül stabil állapotban vitték kórházba.

Forrás: Facebook / Országos Mentőszolgálat

A járóbeteg-szakrendelés bejáratánál esett össze egy 70 év körüli férfi kedd délelőtt Debrecenben, közölte Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. 

Mint írják, a szemtanúk azonnal a segítségére siettek, és értesítették a mentőket. A férfi nem lélegzett, ezért a mentésirányító instrukciói alapján azonnal megkezdték az újraélesztését. Közben a rendelőintézetben dolgozó egyik főorvosnak is szóltak a jelenlévők, aki nem mellesleg 20 éven keresztül teljesített szolgálatot a Debreceni Mentőállomáson. 

A perceken belül érkező rohamkocsival együtt, emelt szinten küzdöttek tovább a beteg életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően 10 percen belül sikerre vezetett. A férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában