Száz család ünnepét szépítik meg

2022.04.12. 12:23

A Református Szeretetszolgálat félmillió forintnyi élelmiszert oszt szét a rászorulók között

Az MRSZ idén húsvétkor is gondolt a nehéz helyzetben lévő hívekre. Adománycsomagjaikba a tartós élelmiszer, és immunerősítő mellett – a lelki feltöltődésre gondolva – rövid áhítatok is kerültek – hangzott el az MRSZ debreceni irodájának belső udvarán tartott átadón, kedden.

Forrás: Czinege Melinda

A helyszínen Molnár Norbert, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkipásztora egy közös imádságot követően köszöntötte az egybegyűlteket, majd lapunknak nyilatkozott a húsvéti adománygyűjtéssel kapcsolatban.

 

– Minden nagyobb ünnep előtt igyekszünk megszervezni egy-egy ilyen osztást, hogy támogatni tudjuk a rászoruló családokat. Húsvétkor pedig különösen fontosnak tartjuk azt, hogy segítséget nyújtsunk, ez egyfajta hálaadás ugyanis a Mindenható Isten felé. Ő megengedte számunkra, hogy segíthetünk másoknak. Hálaáldozatként a mi életünket odaadjuk az Atyának, és ezért is hangsúlyos, hogy megemlékezzünk azokról a családokról, emberekről, akik nagy szükséget szenvednek, és akiken segíteni kell – mondta, hozzátéve, a húsvéti csomagokba tartós élelmiszerek (olaj, tészta, cukor, liszt, konzervek, tea, édesség), valamint a rászorulók immunrendszerének erősítése céljából egy-egy doboz Béres Csepp is került. A test táplálása és erősítése mellett ugyanilyen fontos a lélek erősítése is, ezért rövid áhítatok is az egységcsomagokat gazdagítják, hogy a nagyhéten ki-ki saját otthonában csendesedhessen el, figyelve a Szentírás üzenetére. – Ezek az adományok több felajánló támogatásának köszönhetően álltak össze, cégek, magánszemélyek hozzájárulásával. Mintegy száz család ünnepét tehetjük így könnyebbé – emelte ki Molnár Norbert.

 

Hiánypótló adomány


A felajánlás összértéke eléri a félmillió forintot. Mint elhangzott, a keddi eseményen a Leány utca 2. szám alatt található iroda belső udvarán 60 rászoruló számára adta át az adományokat a szeretetszolgálat, további 40 címre pedig a nagyhét folyamán szállítják ki a csomagokat az MRSZ munkatársai. Czompó Krisztina egyedülálló anyaként, 12 éve neveli egy fizetésből a fiát. Öt éve önkénteskedik a szeretetszolgálatnál, a Covid idején maszkokat osztott, a nyári táborokban felügyelőként dolgozik, raktárakban pakol, ha kell. Mint mondta, bár soha nem várt el semmilyen ellenszolgáltatást az önkéntes munkájáért cserébe, hatalmas segítség számukra, hogy az ünnepek alkalmával őket is segíti az MRSZ adományaival.

 

– A fiam éltanuló, a DEAC futballistája. A mélyszegénységből való kiemelkedésben a hit, a református nevelés is segítette. Tudja értékelni az általa nehezen megszerzett dolgokat, és sokszor asszisztál az önkéntes feladatokban is, hiszen szeretne példaként szolgálni más, hasonló helyzetű fiatal számára – emelte ki Czompó Krisztina, hozzátéve, rendszeresen járnak a templomba. Mint, mondta, a rokonok távol élnek, így más ünnepekhez hasonlóan a húsvétot is kettesben ünnepelik majd.

 

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában