Tét nélkül tették próbára a vasparipáikat

2022.03.19. 13:09

Vezetéstechnikai felkészítőn vettek részt a kétkerekű járművek tulajdonosai

Forrás: Molnár Péter

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, a Közlekedésbiztonságáért Alapítvány, a Magyar Autóklub és a Honda Safety Hungary az elmúlt évekhez hasonlóan idén is közösen szervezett motoros vezetéstechnikai felkészítőt a kétkerekű gépjárművezetők részére. A megyei kormányhivatal Bartók Béla úti Vizsgabázisán szombat délelőtt motorkerékpárral, illetve mopeddel érkezőknek lehetősége nyílt vezetési tudásuk felfrissítésére, ehhez egy speciálisan kialakított vezetéstechnikai pálya is rendelkezésre állt. A rendezvényre érkezők a helyszínen ingyenesen átvizsgáltathatták gépjárműveiket is arra vonatkozóan, hogy megfelelnek-e a közúti közlekedéshez szükséges feltételeknek, de műszaki vizsgáztatásra  is volt lehetőség.

 

A találkozón Suba István százados köszöntötte a megjelenteket, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy célszerű minden motorosnak átnézetnie a helyszínen a járművét.

Suba István (jobbra)
Forrás: Molnár Péter

Koroknai Imre, a Közlekedésbiztonságáért Alapítvány  kuratóriumának elnöke elmondta, az autósiskola instruktorai egész nap szakmai tanácsokkal segítik a motorosokat. Tasnády Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főosztályvezető a műszaki vizsgáztatás részleteit fejtette ki, valamint felhívta a figyelmet a forgalomba állás legfontosabb műszaki feltételeire.

Tasnády Zoltán, Koroknai Imre
Forrás: Molnár Péter

A tematikus nap célja, hogy minél kevesebb sérülés történjen a motorosszezon elindulásával. A társszervezetek által évről évre megrendezett találkozó évig elmaradt a pandémia miatt, és mivel a közelmúltban több KRESZ-szabály is módosult, ezért a helyszínen arra is lehetőség nyílt, hogy felmérjék tudásokat a motorosok.

 

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában