Helyi közélet

2022.03.18. 10:37

Utat aszfaltoznának Komádi külterületén

Március végéig várják a pályázatokat, befejezni fél éve lesz a nyertesnek.

Forrás: Illusztráció: MW-archív

A Berettyóújfalui járásban található város önkormányzata jelenleg kivitelezőt keres egy csaknem négyezer méter hosszúságú külterületi út rendbetételéhez. A március 17-i Közbeszerzési Értesítőben megjelent leírás szerint a tervezett útfelújítás kezdőszelvénye csatlakozna a Komádit és Újirázt összekötő út tengelyéhez, és végszelvényben illeszkedne a 0244/4 helyrajzi számú majorhoz.

 

Ráfér a javítás

 

Hajdú-Bihar területén több olyan útszakasz van, aminek a javítására láthatóan szükség van. A Komádi külterületén levő útszakasz is ezek közé tartozik, hiszen az jelenleg több helyen töredezett. Sokfelé kátyú is található rajta, mely az autósok biztonságát veszélyeztetheti. Mind­emellett az út oldalesése sem egyenletes. A fejlesztés folyamán – a meglévő betontáblák törése után – a felület átlagosan két centiméter vastagságban kiegyenlítő réteget kapna. A jelenlegi, 3,5 méteres pályaszélesség nem tartható a lépcsőzetes megépítése miatt, ezért a kopóréteget 3,2 méter szélességében vinnék fel rá, emellett a tervezési szakaszon található kitérőket megerősítenék.

A projektre március 31-ig lehet jelentkezni. A nyertes pályázónak hat hónapja lesz a munka elvégzésére. 

FR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában