Közlekedésfejlesztés

2022.03.11. 18:37

Új útszakaszon dolgoznak a Kismacsra kerekezők örömére

A Virágkarneválra már akár biciklivel érkezhetnek a településrészen élők.

Forrás: Kiss Annamarie

A tervek szerint augusztus 15-én fejezik be a Debrecent Kismaccsal összekötő kerékpárutat. Az Európai Unió által támogatott beruházás során 379 millió forintból három kilométeres szakaszt építenek meg – mondta Kósa Lajos országgyűlési képviselő pénteken a helyszínen. Az Orgona utcánál elhangzott: a kerekezők a jövőben egészen a BMW-ig tekerhetnek, így Nagymacsot is elérhetik, a távolabbi víziók között pedig szerepel egy Hortobágyig vezető bicikliút. A képviselő úgy fogalmazott: Debrecen kiemelkedően teljesít a megyei jogú városok között a kerékpárút-hálózat fejlesztésében.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő (balról), Papp László polgármester és Katona Erzsébet önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Papp László polgármester is megerősítette, hogy komoly előrelépéseket tettek a biciklizők érdekében az elmúlt években. Az idén megvalósuló projektekkel együtt a megyeszékhely kerékpárút-hálózata eléri a 108 kilométert. Hangsúlyozta, ezt szeretnék még tovább növelni. – Célunk, hogy ennek az Európai Uniós ciklusnak a végére valamennyi Debrecenbe vezető nagy forgalmú út mellett elkészüljenek a biztonságos kerékpáros közlekedést garantáló utak. A továbbiakban pedig szeretnénk, ha turisztikai látványosságokhoz is el lehetne kerekezni.

A lakosság kérésére

​​​

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy a városvezetés figyelmet fordít a külső településrészekre is. Mint mondta, a polgármester úrral több lakossági fórumot tartottak már az elmúlt két évben, amióta ő képviseli Kismacsot. A lakosság igényeit figyelembe véve azóta elindították a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, szakaszosan fejlesztették a Napraforgó utcát, kétszer két sávossá alakították a 33-as főutat, a mezőgazdasági vállalkozók kérésére, a tavaszi és őszi időszakban gréderezést végeztek és sárrázókat készítettek, fedett buszvárókat helyeztek ki. A kismacsi óvoda energetikai korszerűsítését a napokban fejezik be. A sokaknak örömet okozó játszóteret kibővítették. Faültetéssel és védőfasor kialakításával segítik az ott élőket, valamint egy buszjárat útvonalát is módosították a helyi igények, kérések szerint. 

 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában