Olvasói levél nyomán

2022.03.08. 10:41

Több utcarészen is javítják a burkolatokat Debrecenben

A Honvéd és a Bethlen utca apróbb hibáiról is gondoskodik az önkormányzat.

Akár egy fa gyökere is könnyen repedést okozhat a járda burkolatában

Forrás: illusztráció: MW-archív

Egy olvasónk az alábbi problémákkal fordult lapunkhoz: a Honvéd utca lakójaként balesetveszélyesnek ítélte meg a 13–15. szám előtti járdát, melyet egy fa gyökere rongált meg. Továbbá egy, a 7. szám közelében lévő aknafedlapról is szót ejtett, mely elmondása szerint szintén veszélyes. Illetve jelezte azt is, hogy a Bethlen utca 45. számhoz közeli járdán is megkoptak, megsüllyedtek a járdalapok. Az esetleges korrigálásokról a polgármesteri hivatalt kérdeztük. 

 

Korrekció 

 

A Honvéd utcát érintő problémákkal kapcsolatban az alábbi választ kaptuk. „Az érintett szakaszra vonatkozó járdajavítási kérelem az önkormányzat nyilvántartásában rögzítésre került. A jelzett járdaszakasz valóban felnyomódott a fa gyökerének hatására, így az önkormányzat vizsgálja annak lehetőségét, hogy az érintett fa megtartásával hogyan lehetne a felpúposodott járda helyreállításáról gondoskodni. A tárgyi aknafedlap a Magyar Telekom Nyrt. tulajdonában áll. Az önkormányzat jelzéssel élt a szolgáltató felé, hogy az aknafedlap soron kívüli helyreállításáról gondoskodjon” – emelte ki a polgármesteri hivatal válaszában. 

 

A Bethlen utca érintett szakaszára vonatkozó járdajavítási kérelmet az önkormányzat nyilvántartásában szintén rögzítették. A szükséges járdaszakasz lokális javítását ütemezni fogja az önkormányzat.

 

Péter Szabolcs 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában