Fotókkal

2022.03.29. 18:52

Több száz millió forint értékben fejlesztenének a böszörményi strandon

Szolgáltatási minőséget javító eszközökkel fejlesztették a fürdőt.

Forrás: Kiss Annamarie

Román-magyar közös pályázati konstrukciónak köszönhetően közel 100 millió forintot nyert Hajdúböszörmény önkormányzata fogászati, valamint gyógyászati és rehabilitációs eszközök beszerzésére.

 

- Az eszközök egy részét már leszállították ide a Bocskai Strand- és Gyógyfürdőbe, egy másik részéből pedig a készülő Petőfi úti rendelőt fogjuk berendezni – mondta a keddi sajtónyilvános bejáráson Kiss Attila polgármester. Hozzátette: 300 millió forintra pályáznak a gyógyfürdő fejlesztésére, illetve még további 175 millió forintos fejlesztési elképzelésük is van, amelyekkel többek között a létesítmény gépészetét és felújítását szeretnék elvégezni.

Tiba István, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta,

folyamatosan keresik a városvezetőkkel azokat a lehetőségeket, amelyekkel a strand szolgáltatásainak minőségét emelni tudják.

- Egy ilyen létesítmény korszerűsítése azért szükséges, hogy a helyi emberek itt helyben tudjanak kikapcsolódni, vagy ne kelljen a gyógyászati kezelésekért más településekre eljárniuk – mutatott rá a honatya.

 

Fórizs László alpolgármester elmondta, az utolsó fázisába lépett a strand gyógyhellyé minősítése, amely új pályázati lehetőségeket nyújt majd az önkormányzat számára. Hozzátette: az előbbieken túl a fürdő szomszédságában további 25 milliárd forintból épül a Nemzeti Rehabilitációs Központ.

 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában