Elismerték Jávor Andrást

2022.03.07. 14:39

Rangos életműdíjat kapott a DE rektori főtanácsadója

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kimagasló elismerését vehette át Jávor András professzor.

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetem rektori főtanácsadójának Orbán Viktor miniszterelnök adta át a Károlyi Sándor-díjat a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kongresszusán Budapesten, számolt be a hirek.unideb.hu.

 

Mint írják, a Károlyi Sándor-díjat 2019-ben hozta létre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az agrárium, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, illetve a vidékfejlesztés területén hosszú éveken át végzett kimagasló tevékenység elismeréseként ítéli oda a szakmai szervezet minden évben.

Jávor András, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar egyetemi tanára, a Magyar Rektori Konferencia Határon túli Bizottságának alelnöke az agrárkamarában több évtizede tölt be tisztségeket, emellett az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, illetve a párizsi székhelyű Környezetvédelmi Tanács szakértője. A Juh Terméktanács közel 30 éves történetében közel 20 évig látta el az elnöki feladatokat.


A DE professzora kutató- és oktatómunkáját egész életében annak szentelte, hogy tudását átadja a gazdák számára. Ezt tükrözi könyvein és több száz tudományos publikáción túl a közel félezer szakmai és ismeretterjesztő cikke is. Teljes odaadással dolgozott és dolgozik a Debreceni Egyetemért. Kezdeményezte és sikerre vitte a határon túli agrároktatást és tanácsadást – hangzott el a méltatásban.

Jávor András szakmai életművének egyik fontos állomásaként tekint az elismerésre.

Több mint negyvenéves pályám során a díjakra mint büszkeséget adó, ösztöntő gesztusra gondoltam, de sokkal fontosabb számomra a mögöttük álló munka. A magyar gazdák, a fiatal, határon túli tenyésztők és termelők szakmai támogatását és segítését továbbra is hivatásomnak tekintem, ezen az úton is folytatom pályámat

– mondta el az egyetemi portálnak a professzor.

A konferencián a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a kormány megújította stratégiai együttműködésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában