Közlekedés

2022.03.26. 10:48

Nyolc kilométer kerékpárút épült a keleti városrészben

A városvezetés célja, hogy néhány éven belül 120-130 kilométer hosszú kerékpárút-hálózata legyen Debrecennek.

Elöl Pósán László országgyűlési képviselő (balról) és Papp László polgármester, mögöttük Komolay Szabolcs (balról) és Hetei József önkormányzati képviselők

Forrás: Bekecs Sándor

Elkészült a Panoráma és a Diószegi út közötti és a Wesselényi és Vágóhíd utca közötti szakasz is. Összesen mintegy 8 kilométer kerékpárutat fejlesztenek a keleti városrészben.

Pósán László országgyűlési képviselő
Forrás: Bekecs Sándor

– Debrecenben egyedülálló kerékpárút-fejlesztés zajlik négy különböző szakaszon, amelyek közül gyakorlatilag három már el is készült. A Vágóhíd utcán vannak még utómunkálatok. Azon túl, hogy a város kerékpárszerető embereinek kikapcsolódási lehetőséget kínál, az itt élő emberek szempontjából a mindennapokban egy biztonságos közlekedést jelent – hangsúlyozta Pósán László, a térség országgyűlési képviselője a szombat délelőtti sajtótájékoztatón. Hozzátette: a visszajelzések alapján a környék lakói is örülnek a fejlesztésnek.

Papp László polgármester (balról) és Pósán László országgyűlési képviselő
Forrás: Bekecs Sándor

– A keleti városrészben zajló kerékpárút-fejlesztésekkel egy nagyot léptünk előre a terület biztonságos közlekedése érdekében – hangsúlyozta Papp László polgármester. Mint fogalmazott, az elkészült szakaszok biztonságosabbá tehetik többek között a munkába járást, hiszen az egykori dohánygyár területén több ezer ember dolgozik, de példaként hozta a Zsibit, ahol szintén sokan megfordulnak hétvégente.

Forrás: Bekecs Sándor

– A város az elmúlt években nagyon komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy minden irányban elinduljanak érdemi, nagy volumenű kerékpárút-beruházások. Zajlanak munkálatok Debrecen és Kismacs között, illetve a 33-as főút beruházásaként is az északnyugati gazdasági övezetig – ismertette a városvezető. Hozzátette: a tervek szerint a megyei önkormányzattal együttműködve, a TOP Plusz források felhasználásával épülne tovább a bicikliút Hortobágy irányába.

Forrás: Bekecs Sándor

– El fogjuk érni, hogy a városban egy-két éven belül legalább 108 kilométer hosszú kerékpárút legyen és a 2021-2027-es uniós finanszírozási ciklus forrásaiból célunk ezt a számot 120-130 kilométerre feltornázni – zárta gondolatait a városvezető.

 

BS


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában