Óriási beruházás

2022.03.23. 07:00

Négycsillagos szállodát épít a Debreceni Egyetem

Hamarosan kiírják a tervpályázatot az új nagyerdei hotelre.

Forrás: Vass Attila

A Debreceni Egyetem a 2021–2027 közötti európai uniós költségvetési ciklusban 400 milliárd forintot meghaladó fejlesztést szeretne megvalósítani. Erről a felsőoktatási intézmény kancellárja a város fejlesztési stratégiájáról tartott sajtótájékoztatón beszélt nemrégiben. Bács Zoltán a tervezett beruházások között említette egy új szálloda építését, amely a Kartács utcai Park Hotel helyén valósul meg. Az egyetem terve, hogy a szálloda a piaci igények kiszolgálása mellett az egyre népszerűbb turizmus-vendéglátás szak gyakorlati oktatását is szolgálja majd. Tankonyha és tanétterem is épül hozzá. 

 

Kiemelt beruházás 

 

Kíváncsiak voltunk, hol tart a beruházás előkészítése. Az egyetem sajtóirodájától kapott válaszból kiderül: jelenleg a generáltervező kiválasztására irányuló terv­pályázat előkészítése van folyamatban – ahogy arra korábbi híradásunkban is utaltunk –, a tervpályázatot a következő hetekben hirdetik meg. Az új, oktatási és innovációs feladatokat ellátó „UniGreen” Hotel 3 ezer 600 – 4 ezer négyzetméteren valósul meg. A négycsillagos minősítésűre tervezett szállodában 40-60 szobát alakítanak ki. A beruházás költsége jelenlegi áron nettó 4 milliárd forintba kerül majd. Mint korábban szintén írtuk, a fejlesztést a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította. 

 

A természetvédelmi területen, a Nagyerdőben lévő Park Hotelt a Debreceni Egyetem már korábban megvásárolta, ezt a kancellár az intézmény 2018-as gazdasági évindító partnertalálkozóján jelentette be. Az egykor szebb napokat megélt hotel akkor már évek óta nem működött, pedig korábban népszerű volt a városba látogatók körében. A 16 szobás, háromcsillagos hotelben összesen 49 vendégnek tudtak szállást biztosítani, valamennyi szobához tágas terasz tartozott, saját étteremmel és esküvők tartására alkalmas rendezvényteremmel is rendelkezett. 

 

Takács Tibor 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában