Búcsú a kötelező maszkviseléstől

2022.03.07. 17:23

Mintha hiányozna egy fontos ruhadarabunk

A részünkké vált a maszkfelhúzó mozdulat, de végre újra látjuk egymás mosolyát.

Forrás: Molnár Péter

Mintha elfelejtettem volna valamit – sokan kapnak az arcukhoz e gondolattal a boltba lépve a kötelező maszkviselés feloldásának első napjaiban.


Nagy Roland is épp így járt a Csapó utcai bioboltba érkezvén. A fiatalember érdekesnek találta, hogy ilyen rövid idő alatt beépült a mozdulatainkba, a hétköznapi cselekvéseink sorába az orr és száj takarását szolgáló anyagdarab felvétele.

Szinte hiányzik

– tette hozzá iróniát nem mellőző mosollyal.

 

Van, aki továbbra is hordja


A biobolt eladói felidézték, hogy a vásárlóik szinte kivétel nélkül betartották a szabályt a kezdetek kezdete óta, alig kellett néhányukat figyelmeztetni a kötelezvényre. Ottjártunkkor a vevők némelyike továbbra is a maszk mögül kívánt jó napot az üzletben dolgozóknak. Az utcán sétálva azt tapasztaltuk, hogy a legtöbben fellélegeztek, és ismét örömmel fedezték fel embertársaik mimikáját.

 

Sokáig szeretne élni


Bár szabadtéren már jó ideje nem él ez a korlát, van, aki nem a kormányhatározattól teszi függővé a maszkviselést. A debreceni Kis Jánosné is így érzi magát biztonságban, mert nagyon megviselte a koronavírus. A 72 éves nyugdíjas nő jó ideje magas vérnyomással és szívbetegséggel is küzd. A Covid még inkább megterhelte a szervezetét, a megfertőződése után öt hónapig feküdt ágyban.


– Óvatos vagyok – mondta felhúzott maszkban. Az egykor gyermekápolóként, majd fodrászként dolgozó nagymama hozzáfűzte: 

Sokáig szeretnék élni, négy gyermekem, kilenc unokám van.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában