Felújított utakat adtak át

2022.03.28. 16:27

Még elragadóbb lett a böszörményi belváros

Hétszázötven méternyi útszakasz készült el, megújultak a közművek és a zöldterületek is.

Forrás: Molnár Péter

Ünnepélyes keretek közt adták át a megújult Hajdúkerület utcát és az Újvárosi utca belvárosi szakaszát hétfőn kora délután. A szalagátvágással egybekötött eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke kiemelte, a megyei vezetés elkötelezett a vidéki városok folyamatos fejlesztése iránt. 

Hajdúböszörménybe érkezve egy magával ragadó, hangulatos kisvárost láthatunk. A város mégis több ennél, hiszen a térségi településekre is hatással van. Amikor egy járásközpontot fejlesztünk, egy tudatos folyamatot követve az élet valamennyi területén – munkahelyteremtés, egészségügy, szociális intézmények – előrelépésre törekszünk

– fejtette ki az elnök.

 

Tiba István szerint a belvárosban több fejlesztés van, ami nem tűr halasztást. A városképhez méltatlannak nevezte többek közt a város a Hajdúkerületi székház jelenlegi állapotát. Az országgyűlési képviselő szerint a város főtere rendszeres rendezvényeivel a közösségépítés fontos helyszíne.

 

– A hajdúk fővárosa fejlettségében jóval túlmutat egy kisvároson. Itt élet van. Szemben a nagyvárosok személytelenségével, Hajdúböszörmény főtéren az emberek valóban örömmel, egymásért gyűlnek össze – mondta Tiba István. A politikus úgy véli, a jövőbeli fejlődés két kulcsfontosságú eleme, hogy a polgárok továbbra is megszavazzák a bizalmat a városvezetésnek, valamint az, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból. Emlékeztetett az elmúlt négy év sikeres fejlesztéseire, aminek keretében 5,7 milliárd forintnyi összeget kapott a város. Valamint elárulta, hogy amint a TOP Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatási forrásai elérhetővé váltak, máris négymilliárd forint értékű pályázatot adott be Hajdúböszörmény.
 

Kiss Attila polgármester szerint a megszépült városrészben elkészült beruházás egy összetett munka eredménye. 

– Nem csupán egy útépítésről van szó, valójában egy komplex beruházás rejlik a burkolat alatt. A Hajdúkerület utcán és környékbeli utcákon összesen 750 méternyi útszakasz készült el. Emellett parkolóhelyeket, zöldfelületeket újítottunk fel, illetve valamennyi közmű cseréje megtörtént. Így a gázvezeték, az ivóvíz, a szennyvíz csapadékvíz és az elektromos hálózat is megújult – részletezte a polgármester. Kiss Attila kiemelte Fórizs László és Sőrés István alpolgármesterek munkáját, mivel az összetett beruházás rendkívül bonyolult összehangolást igényelt.

Valamint örömmel jelentette be, hogy 2022-ben is számos útfejlesztést tervez a város: hamarosan a Déli-Lucernásban az Esze Tamás, a Fazekas Mihály, illetve a Bél Mátyás utcákon folytatódik az útfejlesztés.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában