Fotókkal

2022.03.23. 09:30

Kilátótorony, minirendőrség és boxutca is épül a Sziget-kék játszótéren

Forrás: Czinege Melinda

Nem mindennapi építményre figyelhetnek fel a debreceni Oláh Gábor utcai, egykori Ötholdas Pagonynál járók. Az átépítés alatt lévő területen ugyanis a fák fölé magasodik egy új objektum, ami leginkább a méretével és a rácsozatával hívja fel a figyelmet magára.


A Napló emiatt kért tájékoztatást a debreceni polgármesteri hivataltól arról, hogy milyen nagy attrakció készül a Sziget-kék játszótéren. Érdeklődtünk arról is, hogy mire szolgál a létesítmény alsó (szintúgy nem kicsi), zárt része, és mit alakítanak ki a felső, rácsos részen.

 

Büfé és foglalkoztató


Az önkormányzat válasza szerint az Ötholdas Pagony területén a Szabó Magda regénye által inspirált Sziget-kék Tematikus Park kialakítása zajlik. A szóban forgó építmény egy hozzávetőlegesen 450 négyzetméter hasznos alapterületű, négy évszakos használatot lehetővé tévő, akadálymentes szolgáltató- és játszóház. A létesítmény földszinti részében szociális blokkot, büfét, kávézót, shopot és foglalkoztatót, továbbá rendezvénytermet alakítanak ki.

Mint megtudtuk, az épület hátsó traktusában kap helyet az úgynevezett élménytorony, ami a gyerekek szórakoztatására létesített, ötszintes kilátó-, valamint játszótorony lesz.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen további játékelemek lesznek a korábbi Ötholdas Pagonyban, valamint az új, erdei részen.

 

Gyermekváros bankkal, kórházzal


A park legújabb és látványos eleme lesz az úgynevezett miniváros

– ismertette a polgármesteri hivatal. – Ez egy úthálózattal és különböző felületekkel átszőtt, kis gyerekházak alkotta városka (iskolával, bolttal, piaccal, bankkal, kórházzal, étteremmel és rendőrséggel), így a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a felnőttek világával. A házak a Debrecenben is megtalálható funkciókat és a Sziget-Kék regény helyszíneit idézik meg.


Mindezeken kívül további játékelemeket is élvezhetnek majd a látogatók. Lesz ugyanis KRESZ-park, versenypálya boxutcával és parkolóházzal, s bővül az akadálymentes játszóeszközök száma is – tudta meg a Napló. A játszótér bővítésébe bevont fás területen egy erdei játszótér, sétaút, valamint a létesítmény fenntartását, kiszolgálását biztosító út épül.

VA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában