Nem minden helyezhető ki

2022.03.22. 11:51

Kezdődik a lomtalanítási időszak Debrecenben

Van néhány szabály, amit be kell tartani!

Forrás: MW-archív

Debrecenben a lakosok a saját igényeiknek megfelelően kérhetik a lomtalanítást, ami a közszolgáltatás része. A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. minden év áprilisától egészen novemberig folyamatosan végzi a lomtalanítást Debrecen területén – közölte Domokos Csilla, a társaság szóvivője. A várost 12 körzetre osztották fel, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy havonta egyszer minden körzetben megvalósul a lomtalanítás.

 

A lomtalanítás igénylésének menete

 

Kizárólag az Ügyfélszolgálati Iroda elérhetőségein, vagy a weboldalon (www.dhkkft.hu) lehetséges megrendelni a lomtalanítást. Itt látható, hogy az adott utca melyik körzet része, és mikor van még szabad időpont. A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai már visszaigazolt lomtalanítási időpontot igény és lehetőség szerint tudnak módosítani.

A lakótelepi övezetben a közös képviselők rendelik meg a lomtalanítást, és hirdetik meg a lakók körében az idejét.

Ebben az esetben nagyon fontos, hogy a meghirdetett lomtalanítási nap előtt legfeljebb 1 nappal tegyék ki a lakók a lomot, mert így elkerülhetővé válik az, hogy az a – már többször is tapasztalt – gyakorlat valósuljon meg, miszerint a hulladék hulladékot vonz, vagyis olyan körzet lakói is ide kezdjék hordani a lomot, akik nem ott laknak. A bejelentés nélküli hulladékkihelyezés illegális hulladéklerakásnak minősül. Az illegális hulladék elhelyezése hatóságilag tilos, szabálysértési eljárást eredményezhet!

 

Kihelyezhető hulladékok

 

Az ingatlanokban keletkező olyan szilárd hulladékok, melyek nem helyezhetők el a kukákban, vagy a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl. bútor, nagyobb kartondobozok, rongy bezsákolva).

 

Nem kihelyezhető hulladékok

 

A kommunális hulladék, építési törmelék, gumiabroncs, akkumulátor, veszélyes hulladéknak minősülő anyag, vegyszer és minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyezteti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét.

 

A hulladékok elhelyezése

 

A lomtalanítási hulladékot a szedési útvonalon (reggel 6 óráig a lakóingatlanok előtt) úgy kell elhelyezni, hogy az a begyűjtő gépjárművel megközelíthető legyen. A kihelyezett hulladék nem akadályozhatja a gyalogos- és gépjárműforgalmat. A szolgáltató kéri, hogy az apróbb, kisméretű hulladékot bekötözött zsákokban helyezzék ki, ugyanis a szakemberek kézzel gyűjtik össze azokat.

 

Ügyfélszolgálati Iroda elérhetőségei:
Cím: 4024 Debrecen, Vígkedvű Mihály u. 7.
Tel.: +36 (52) 563-944
Ingyenesen hívható (52-es körzetből): +36 (80) 200-966
Email: [email protected]

Ügyfélszolgálati Iroda nyitvatartása:
Hétfő: 08:00 - 15:00
Kedd: 08:00 - 15:00
Szerda: 07:00-19:00 
Csütörtök: 08:00 - 15:00
Péntek: 08:00 - 12:0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában