Közgyűlés

2022.03.21. 17:01

Józsáról is közvetlenül elérhetővé válna az M35-ös autópálya

Átadnák a terveket az építtetőnek.

Forrás: Napló-archív

Az M35-ös autópálya és a 35-ös számú főút kapcsolatának nyomvonalvizsgálati tervdokumentációja felhasználási jogát ingyenesen átengedheti az önkormányzat a NIF Zrt. részére, ha igennel szavaz a javaslatra a képviselő-testület csütörtökön.

 

A Debrecen 2030 fejlesztési tervben a közlekedésfejlesztési projektek között szerepel az M35-ös autópálya és a 35. számú Nyékládháza-Debrecen másodrendű főút összekötése. A beruházás keretében megvalósul az M35-ös autópálya józsai bekötése egy új csomóponttal. Tekintettel arra, hogy az M35-ös autópálya az országos főúthálózat része, a fejlesztés beruházója a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az M35-ös autópálya és a 35-ös főút kapcsolatának nyomvonalvizsgálati tervdokumentációját az önkormányzat 2021-ben elkészíttette. Megállapították, hogy Debrecen-Józsa északi részén javasolt ez az összekötés.

A lehetséges nyomvonal Debrecen-Józsa északi részén, jelenleg külterületi földúton haladna.

A kezdőszelvény a józsai bekötőút, mely a Gönczy Pál utca csatlakozásánál található. A nyomvonal a 35-ös számú Nyékládháza-Debrecen másodrendű főutat annak 73+450 kilométerszelvényének környezetében keresztezi, ahol egy csomópontot alakítanak ki. Ebbe a csomópontba csatlakozik a Kastély utca, mely jelenleg 50 méter hosszon aszfaltos kiépítésű, majd földútként halad tovább külterületen a Március 15. utcáig, így Alsójózsáról újabb bekötőút létesülhetne a 35-ös főútra – írja az előterjesztő, Pacza Gergely, a Városfejlesztési Főosztály vezetője.

 

A tervdokumentáció felett az önkormányzat határozatlan időre szóló, kizárólagos, harmadik személynek átengedhető, az átdolgozásra is kiterjedő felhasználási joggal rendelkezik. A kivitelezés megvalósítása érdekében a tervdokumentáció kizárólagos felhasználási jogának ingyenes, határozatlan időre szóló átengedése szükséges a NIF Zrt. részére, mely felhasználási szerződés keretében történhet.


HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában