Megújult környezet

2022.03.29. 13:32

Elkészült a tornacsarnok, bővült az iskola Tiszacsegén

Szaktantermek, épületek és a műhely is megújult a csegei intézményben.

Forrás: Tóth Imre

Csaknem 900 millió forintos beruházást zártak a Tiszacsegei Fekete István Általános Iskolában kedd délben.

A négy évvel ezelőtt kezdődött beruházás három, egymástól jól elkülöníthető fejlesztést tartalmaz: építettek egy teljesen felszerelt, a mai kor követelményeinek megfelelő, csoportbontások lehetőségét biztosító tornacsarnokot és ehhez kapcsolódó kiszolgáló épületrészt is. Az iskola négy új, a jelenkor elvárásainak megfelelően felszerelt szaktanteremmel bővült. Ezen kívül az iskola már meglévő részét, valamint a technika és életvitel tantárgy oktatását segítő úgynevezett műhelyépületet is teljesen felújították. A különféle eszközök beszerzésével az iskola közel 350 tanulójának mindennapi nevelése-oktatása még magasabb színvonalon történhet.

 

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntőjében arról beszélt, 900 millióból egy olyan iskola épült és újult meg, amilyen nem sok van az országban. Úgy véli, egy olyan komplex, 21. századi intézmény jött létre, ahol mindenki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot. Hangsúlyozta, a sport és a művészeti nevelés nagyon fontos ahhoz, hogy a gyerekekből kiegyensúlyozott, boldog felnőttek váljanak.

Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, ünnep ez a mai nap, de ünnep volt már az is, mikor látták, mihez kezdett Tiszacsege közössége. A város egyik legjelentősebb fejlesztésének nevezte a közel egymilliárd forintos beruházást. Rámutatott, nagy munka van ebben, hiszen egy ilyen horderejű építkezés nem egyik napról a másikra valósul meg. A képviselő felidézte, korábban megújult az iskola régi szárnya, most pedig új épülhetett és tornacsarnokot is kapott az intézmény. Bodó Sándor azt vallja, hogy a gyerekeknek építeni, gyerekeknek adni kifejezetten jó dolog. Úgy véli, a bölcsőde-, óvoda- vagy iskolaépítésre, -fejújításra elnyert támogatásokat mindig más szemmel nézi az ember, hiszen ilyenkor a jövőnek építenek.

 

Az iskola építése, felújítása folytatása a múltnak, üzenet a jövőnek – hangsúlyozta Tóth Lajos Árpád, a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ igazgatója a projekt bemutatásakor. Felidézte, négy évvel ezelőtt álltak itt az alapkőletételnél, azóta nem voltak könnyűek az elmúlt tanévek. A pandémia és következményei, valamint az építés, a felújítás is a mindennapok része volt. Mint mondta, a projekt kiemelt célja volt, hogy egyenlő esélyeket teremtsen a tanulóknak, és biztosítsa a magas színvonalú nevelés-oktatás feltételeit.

 

Szeli Zoltán polgármester rámutatott, nem csak az iskolában történtek változások, jelentős fejlesztések voltak a településen a kormány jóvoltából. Többek között kaptak egy új szolgáltatócsarnokot, megújult az orvosi rendelő, infrastrukturális fejlesztésekre nyertek támogatásokat.

 

KD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában