Böszörménybe is érkezik majd

2022.03.22. 09:16

Elektromos kerékpárokat kapott Mikepércs

Az elektromobilitást és a környezettudatosságot népszerűsítik Mikepércsen és Hajdúböszörményben is.

Muhari Zoltán, Panyola polgármestere (balról), Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere és Halász János | Forrás: Facebook / hajdúböszörményi önkormányzat

Elektromos kerékpárokat kapott többek között Mikepércs az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Universitas Alapítvány, valamint a Városok, Falvak Szövetsége (VFSZ) közös szemléletformáló programjának köszönhetően – tájékoztatott közösségi oldalán a hajdúböszörményi önkormányzat. A kampány egyik eseményét tartották a napokban Hajdúböszörményben, melynek célja az elektromobilitás és a környezettudatosság népszerűsítése. 


Az eseményen Halász János, a VFSZ elnöke és Kiss Attila, Hajdúböszörmény város polgármestere 11 elektromos rásegítésű kerékpárt adott át a kedvezményezett településeknek, többek között Kisújszállás, Mikepércs és Panyola vezetőinek. A programnak Hajdúböszörmény is kedvezményezettje, melynek részére várhatóan áprilisban adnak át egy elektromos meghajtású járművet. 


Az eseménnyel párhuzamosan a hajdúböszörményi Középkerti Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola hetedik osztályos tanulói interaktív szemléletformáló foglalkozáson vehettek részt, melyen megismerkedtek a környezettudatos életmóddal és az újrahasznosított energia fontosságával. A játékos, készségfejlesztő foglalkozást követően ajándékot is kaptak a gyerekek.

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában