Beruházás

2022.03.04. 21:55

Cél az ivóvíz javítása

Korszerűsítik a Balmazújváros és Debrecen közötti távveze­téket.

Hamarosan megkezdődnek a munkálatok a Keleti-főcsatorna egy szakaszán, ugyanis korszerűsödik a távvezeték a balmazújvárosi ivóvíztisztító telep és a Debrecen 1. számú vízműtelep között – tájékoztatott pénteki számában a Közbeszerzési Értesítő. A beruházó a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit és a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. A projekt célja az ivóvízminőség javítása és az ellátás biztonságának növelése. A korábban közzétett felhívás szerint, a két vízműtelepet DN600-as vezetékkel kötik össze mintegy 31 ezer folyóméter hosszúságban, lehetőleg a meglévő vezeték szolgalmi sávjában. Ezeket úgy alakítják ki, hogy bármelyik vezetéken előforduló üzemzavar esetén átkormányozható, kiszakaszolható legyen az adott vezeték. 

 

A meglévő távvezeték átépítése a teljes hosszban a szükséges kiegészítő szerelvényekkel, aknákkal, gépészeti elemekkel történik. A feladat része a kiegészítő létesítmények – aknák, szerelvények – mellett két típusazonos tartalék szivattyú beépítése a vízműtelepen. 

 

Több mint 16 milliárdért 

 

A nyertes ajánlattevő egy felcsúti székhelyű vállalkozás, amelynek a feladatát képezi a szükséges vízjogi létesítési engedélyek beszerzése, a kiviteli tervek elkészítése, és maga az építés is. A beruházás nettó költsége mintegy 16 milliárd 200 millió forint. A munkálatok elvégzésére 2 és fél év áll rendelkezésre. 

 

HBN 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában