A simább közlekedésért

2022.03.25. 12:31

Biztonságos utakon Hajdú-Biharban: fontos felújítási projektet adtak át Vámospércsen

A főutak mellett folyamatos megújulnak a térségben a településeket összekötő, négyszámjegyű utak is.

Forrás: Czinege Melinda

Kétéves, öt települést érintő, csaknem 22 kilométer hosszú útfelújítási projektet adtak át jelképesen Vámospércsen, pénteken. A fejlesztés bekerülési költsége megközelíti a kétmilliárd forintot.


Folyamatos megújulnak a térségben a településeket összekötő, négyszámjegyű utak. Az elmúlt időszakban elkészült a 4906-os út Nyírábrány és Fülöp közötti, valamint a 4806-os út Vámospércs és Álmosd közötti szakasza. A felújított utak azon túl, hogy biztonságosabb, gyorsabb és komfortosabb közlekedést biztosítanak az utazók számára, a településeket is elérhetőbbé tették. A 4906-os úton 41 560 négyzetméteren, míg a 4806-os úton több mint 80 ezer négyzetméter felújítás történt, több mint 24 ezer tonna aszfaltot dolgoztak be a szakemberek. A fejlesztéseket a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), a Magyar falu program és a közút forrásai támogatták.

– A biztonságos közlekedés az egyik legfontosabb mindannyiunk számára, ezért kiemelten kezeljük az útfejlesztéseket, kellő forrást biztosítunk hozzájuk. A választókörzetben büszkék lehetünk arra, hogy ekkora forrást tudtunk mozgósítani, köszönet ezért a támogatást biztosító szervezeteknek, elsősorban Magyarország Kormányának, továbbá a közútkezelő és a vállalkozói kör közreműködését. A magyar kormány egyértelmű szándéka, hogy a még 2015-ben elkezdett közlekedésfejlesztési programot végrehajtsa, így azt szolgálja, hogy fejlődjön a gazdaság, javuljon a komfortérzet az országban – mondta el Tasó László országgyűlési képviselő. Hozzátette, az útfejlesztések a belterületi utakat is érintették, egyebek mellett Nyírábrányban és Vámospércsen.

 

Mobillá teszi az embereket


Vámospércsen a Bagaméri utat érintő szakaszon buszöbölpár is épült hat millió forintból, amire azért volt szükség, mert ezen a területen található a város legnagyobb foglalkoztató üzeme. Vámospércs közlekedési és földrajzi csomópont a választókörzetben.

Forrás: Czinege Melinda

– Összesen hét kisebb település található a városunk vonzáskörzetében, de akármelyik irányba is indulunk el, mindenhol megújult úton közlekedhetünk – emelte ki Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere. A városvezető szerint az útfejlesztések azért is fontosak, mert az embereket mobillá teszik.


Az elkészült utak 15-20 évig jó állapotban maradhatnak. 

 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában