Ön is segíthet!

2022.03.31. 15:11

Az első lépcsőfok megvan: összegyűlt a hetvenmillió forint Bíborka kezelésére

Forrás: a család archívuma

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Szendrei Eszter Teodóra és férje, Szendrei Bence kislányuk életéért, Bíborkáért küzdenek. Az ebesi család álma az volt, hogy április 6-ig összegyűljön 70 millió forint, ami ahhoz kell, hogy az orvosok és a kutatók elkezdhessék a munkát.

A jó hír, hogy az összeg a minap összegyűlt, így minden adott ahhoz, hogy a elkezdődhessen a génterápiás projekt.

– Az említett összeg – 70 millió forint – ahhoz kellett, hogy az osztrák céggel meg tudjuk kötni a szerződést, ami ahhoz szükséges, hogy a labormunkálatokat el tudjuk indítani. Küldeni fogunk vér- és vizeletmintát Ausztriába. A szakemberek a mintákkal fognak dolgozni, pontosabban sejtklónokat hoznak létre azokból, majd kipróbálják rajtuk a génterápiás kezelést. Ez azért fontos, mert itt kiderül, milyen hatást gyakorol a terápia, illetve az esetleges mellékhatásokra is fény derül – nyilatkozta Szendrei Bence a Napló érdeklődésére. Hozzátette, ha minden flottul megy, akkor jön a neheze, a maradék 130 millió forint összegyűjtése.

Forrás: a család archívuma

– A maradék összegre azért van szükség, hogy maga a terápiát legyártsák, ami megállítaná Bíborka betegségét. Mindemellett gyógyszerek is készülnének, amelyek a felhalmozódott toxikus anyagokat tisztítanák ki – mondta. Kiemelte, hihetetlenül hálásak mindenkinek, akik a segítségükre volt. Váratlanul érte őket, hogy relatív hamar összegyűlt a 70 millió forint. Iszonyatosan meglepődtek, de most ők a legboldogabbak.

 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában