Közlekedés

2022.03.14. 15:30

Átalakítanák a problémás debreceni csomópontot

Gyorsabbá és biztonságosabbá válhat a közlekedés a kereszteződésben.

Panorámakép az érintett területről, ahol nagyobb forgalomnál igencsak nehézkes a közlekedés

Forrás: Molnár Péter

Kivitelezőt keres a Balmazújvárosi út – Füredi út – Csigekert utca – Szabó Lőrinc utca csomópontjának fejlesztésére a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A Közbeszerzési Értesítőben a napokban megjelentek szerint a dinamikusan növekvő forgalom gyorsabb és biztonságosabb lebonyolítása érdekében a csomópont forgalomirányító fényjelző készülékkel szabályozott, járműosztályozó fejlesztése a feladat. 

 

A csomópont 33-as főúti ágain önálló jobbra és balra kanyarodó sávok létesülnek. A főút Debrecenbe vezető oldalán a két önálló, egyenesen haladó sáv mellett egy önálló, jobbra kanyarodó sáv készül mintegy 90 méteren, valamint egy önálló, balra kanyarodó sávot alakítanak ki szintén 90 méteren. A főút városból kivezető oldalán a két önálló egyenesen haladó sáv mellett egy önálló, balra kanyarodó sávot hoznak létre mintegy 80 méteren, valamint egy önálló, jobbra kanyarodó sávot 150 méteren. 

 

A csomópontba déli irányból becsatlakozó Csigekert utcán egy önálló, balra kanyarodó sáv létesül 100 méter hosszan, valamint egy önálló, jobbra kanyarodó sávot is kialakítanak 50 méteren. A csomópontba északi irányból becsatlakozó Szabó Lőrinc utcán dupla önálló, balra kanyarodó sávok jönnek létre mintegy 70 méteren, valamint önálló, jobbra kanyarodó sávot alakítanak ki 90 méteren az önálló, egyenesen haladó sáv mellett. A fejlesztés részeként megerősítik a 33-as főút burkolatát – a csomóponthoz kapcsolódó szakaszon – mintegy 460 méteren. 

 

A projekt során a közművek kiváltása is megtörténik. Kiépítik a Szabó Lőrinc utcán a hiányzó, mintegy 120 méteres kerékpárúti szakaszt is a meglévő, Füredi úti bicikliútba való csatlakozással együtt. Emellett építenek 200 méter szervizutat a lakóházak biztonságos megközelítése érdekében. Március 24-ig várják az ajánlatokat, a nyertes pályázónak egy éve lesz a munkák elvégzésére. 

 

FR 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában