Színpompás tavasz

2022.03.28. 12:00

Aranyeső-zuhatag Debrecen főutcáján

A tavasz beköszöntével sokak örömére ismét szirmot bontottak az első virágok a hajdú-bihari megyeszékhelyen is.

Forrás: Vass Attila

A Nagyerdőben például ibolyák és salátaboglárkák pazar, végeláthatatlan tengerében gyönyörködhetünk, míg a Piac utcán több helyen is lélegzetelállító méretű és szépségű aranyesőbokrok ejtik ámulatba az arra járókat. 

Forrás: Vass Attila

Ilyen tünemény pompázik a Csapó- és a Bajcsy-sarkon is, ugyanakkor a MÁV-székház előtt sárgálló virágzuhatag is megdobogtatja az ember szívét.

Forrás: Vass Attila

Sok helyen, köztük a Dósa nádor téren ültetett virágok (színes tulipánok, kikeleti bangiták stb.) tarkállanak az ágyásokban). A Csapó utcai korzón már a magnóliák is virágoznak, ugyanakkor Debrecen legismertebb és legkedveltebb ilyen növényeinek (melyek a főtéren és a Medgyessy sétányon találhatók) még épp csak most kezdenek kipattanni a duzzadt rügyeik. Néhány nap múlva azonban ez a csodás pillanat is elérkezik, és akkortól néhány hétig ezek a virágok is megörvendeztetik immár a belvárosban korzózókat.

 

VA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában