Március 15.

2022.03.16. 11:26

A nyíradonyi emberek is szívük felé tűzték a piros-fehér-zöld kokárdát

A járási székhelyen is megemlékeztek a dicső '48-as forradalom hőseiről március idusának előestéjén.

Forrás: Molnár Csilla

A város vezetői, díszpolgárai, egyházi elöljárók, intézményvezetők és számos nyíradonyi ember tűzött szíve felé piros-fehér-zöld kokárdát a hősökre emlékezve hétfő este. A Polgármesteri Hivatal galériájában a Himnusz hangjai után Csaba Flóra a Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója szavalt, majd Kovácsné Frank Magdolna alpolgármester emlékezett meg az 1848-49-es forradalomról. — A márciusi ifjak példát mutattak nekünk: követnünk kell az utat, melyet ők jelöltek ki számunkra — mondta az alpolgármester. 

 

Kökényesi Csaba az Arany János Általános Iskola tanulója Juhász Gyula versét adta elő. Ezután Tasó László országgyűlési képviselő ünnepi beszédet mondott, melyben párhuzamot vont a '48-as forradalom és napjainkban zajló történések között.

 

— Az akkori események üzenete talán soha nem volt ennyire aktuális, mint napjainkban: Legyen béke, szabadság és egyetértés. Legyen felelős nemzeti kormányunk, a magyar nemzet békében és biztonságban folytathassa fejlődését! Magyarország mindenekelőtt, Isten mindenki felett — hangzott Tasó László szónoklatában. 

 

„Hazám, hazám, édes hazám..." - zengett a magyar népdal Csóbán Renáta gyönyörű hangján, majd a Four Bones Quartet adott koncertet az ünnepi műsor végén. 

 

Végül az ünneplő közösség fáklyával vonult végig Nyíradony központján, s a Nyíradonyi Pávakör katonadalainak meghallgatása után a vezetők megkoszorúzták Kossuth Lajos mellszobrát. 

 

Molnár Csilla 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában