Videóval

2022.03.28. 13:20

A Nagyerdő megújulásának története egy percben

Nagy fejlődésen ment át a város Kósa Lajos vezetése alatt is.

Forrás: Napló-archív

Kósa Lajos a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, melyben Kiss Norbert, a Fidelitas digitális jelenlétért és online aktivitásért felelős alelnöke a Nagyerdő megújításának történetét elevenítette fel. Elmesélte, a mai Ködszínház területén állt a csónakázótó és a Sztálin-barokk épület, az Új Vigadó. Előbbi egy hatalmas betonteknő volt, ami a 2000-es évekre elkezdett repedezni, folyamatosan szemetes volt, továbbá algásodott.

– Az 1998-ban polgármesternek megválasztott Kósa Lajos kifundálta, a debreceniek megérdemlik, hogy a városunkban épüljön meg az ország és a kor egyik, akkor legmodernebb és legkomfortosabb fedett élményfürdője – mondta Kiss Norbert az Aquaticum megépülésére utalva. Hozzátette, emlékezetes volt a retró Nagyerdei Strand, de mára megépült az ország egyik legizgalmasabb fürdője, az Aquaticum Strand az ország egyik legjobb szórakozóhelyével, a Víztoronnyal szemben. – Szintén Kósa Lajos polgármesterségének az eredménye a Nagyerdei Stadion. Ez otthona a Lokinak, a yoUDay-nek és a Karneváléjnek – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában