Vitányi Istvánt kérdeztük

2022.03.11. 07:25

A legnagyobb fejlesztés most az iskolát érinti Mikepércsen: hat új tanteremmel bővül az intézmény

A Hajdú 4-es választókerület legészakibb települése óriási változáson ment keresztül az elmúlt években.

A gyermekek elhelyezését már a korábbi években is kiemelten kezelték, egyebek mellett új bölcsőde épült a településen

Forrás: Önkormányzati archívum

Uniós és hazai források segítették a fejlődését, a beruházások a település szinte minden ágát érintették. Fejlődtek a szociális, az oktatási, a kulturális és az egészségügyi intézmények. A község infrastrukturális előrelépését utak, járdák, parkolók építése segítette, emellett nőtt a zöldterületek aránya is. Több önkormányzati épületen végeztek energetikai korszerűsítést, továbbá csatornarendszert építettek ki. A Magyar falu program sikeres pályázatai révén tanyabuszt vásárolhatott az önkormányzat, és több millió forint értékű eszközökkel korszerűsíthette az orvosi ellátást is. Debrecen is elérhetővé vált minden helyi lakó számára, hiszen a két települést mára kerékpárút köti össze. 

 

Nem csoda, hogy a fejlesztések egyre vonzóbbá teszik a települést, ugyanakkor a nemzeti kormány családtámogatási rendszerének is köszönhető az, hogy Mikepércs lélekszáma az elmúlt húsz évben megduplázódott. – Dinamikusan nőtt Mikepércs lakossága és ezzel arányosan a fejlesztések is – emelte ki Vitányi István, a térség ország­gyűlési képviselője, hozzátéve, egyre inkább kisvárosi jellegű településsé vált. 

Fotó: Vitányi István-archív

Gyermekekben a jövő 

 

A kisgyermekes családok közül is sokan voksolnak a község mellett, éppen ezért jelentősek azok a helyi beruházások, amelyek a fiatalokra koncentrálnak.

Mikepércs a választókerület egyik olyan települése, ahol meghaladja az átlagot a gyermekek létszáma, így fontos, hogy az elhelyezésükről gondoskodjunk

– fogalmazott az országgyűlési képviselő. 
 

Jelenleg a helyi általános iskolát érinti a legnagyobb fejlesztés. Több mint 600 millió forintból bővítik az intézményt, emeletráépítéssel hat új tantermet hoznak létre. Mostanra átadták a munkaterületet. 

 

A gyermekek elhelyezését már a korábbi években is kiemelten kezelték a településen, hiszen korszerűsítették a gyerekek étkezését biztosító étkezőkonyhát, bölcsőde épült, új, három csoportszobás óvodát alakítottak ki, a Magyar falu programban elnyert forrásból pedig az óvoda Petőfi utcai épületét is fejlesztették. Közösségi és kulturális tér szolgál mára a szabadidő hasznos eltöltéséhez, és elindult az „okosváros” kialakítása ingyenes wifihozzáférési pontok létrehozásával, kiváló minőségű interneteléréssel.

 

BBI 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában