Immár van fűtés az ebédlőben

2022.03.25. 17:16

A hidegtől és a szén-monoxidtól is védve lesznek a gyerekek Újlétán

Új kondenzációs kazánnal szerelte fel az Ariston Group az újlétai önkormányzat Magyar utcai ebédlőjét.

A péntek délutáni átadáson Szimáné Tóth Erzsébettől a helyszínen megtudtuk, a Hajdú-Bihar megyei település nemrégiben felújított épületében a beruházás költségvetésébe nem került bele az ebédlő kazánjának a cseréje, így a polgármester a térség országgyűlési képviselőjének segítségét kérte.

Forrás: Molnár Péter

– Egy ehhez hasonló adomány minden kistelepülés életében óriási segítség, és felbecsülhetetlen értéket jelent. Köszönettel tartozunk Tasó László képviselőnek és Puskás István alpolgármesternek a közbenjárásért, valamint Pavek Gábornak, az Ariston ügyvezetőnek, hogy azonnal a segítségünkre sietett – mondta a Naplónak Szimáné Tóth Erzsébet. Mint kiderült, az ebédlő nagyobbik részében volt fűtés korábban, de a kisebb helyiségben nem. Az intézményben 92 óvodás és iskolás gyermek étkezik, azonban naponta kétszáz adag ételt is főznek a konyhán, amiből az óvodába is szállítanak.

 

– Fontosnak tartjuk mind a gyerekeket, mind a társadalmi szerepvállalást. Szeretnénk, ha a fiatalabb korosztály egy környezettudatos, energiahatékony szemlélettel nőne fel. Ez a cégnek kifejezett célja. Éppen Hajdú-Biharban indult el az országos óvodapedagógus programunk, ahol térítésmentes képzésben részesítjük azokat a tanítókat, akik környezetbarát felfogásra szeretnének tanítani a gyermekeket – mondta lapunknak Kállai Gábor. Az Ariston kereskedelmi vezetője hozzátette, a kondenzációs kazánnak az a jelentősége, hogy semmilyen szén-monoxidot nem bocsát ki, mivel a beérkező gáz mennyiségét teljes mértékben felhasználja. Úgy véli, így a gyerekek sokkal nagyobb biztonságban tartózkodhatnak az ebédlőben. Emellett sokkal energiatakarékosabb elődjéhez képest, ami azt jelent, hogy egy 30-40 százalékos megtakarítás érhető el vele, ami a téli hónapokban a számlákon is meg fog mutatkozni, ami segítség lehet a község önkormányzatának. A szakembertől megtudtuk, a 300 ezer forint értékű berendezés mellett a beépítéshez szükséges csövek, tartozékok és az üzembe helyezés költségét is magára vállalta a cég.

Forrás: Molnár Péter

Tasó László, a térség országgyűlési képviselője lapunknak elmondta, örül annak, hogy a Magyarországon működő cégek közül egyre többen támogatnak közösségeket. – Az Ariston hazai leányvállalata jótékonysági tevékenységéről hallottunk már korábban. Elismerésre méltó ez a segítség, amit adtak az újlétaiaknak, és amit én is nagyon köszönök – fogalmazott.

 

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában