Járvány

2022.03.07. 12:50

A betegellátási helyeken továbbra is kötelező a maszk

A Debreceni Egyetem többi intézményében ugyanakkor már nem szükséges viselni.

Forrás: MW-archív

A járványügyi korlátozások március 7-i megszűnésével a Debreceni Egyetemen sem szükséges már maszkot viselni. 

Kivételt jelentenek azonban a Debreceni Egyetem betegellátási intézményei, ahol a dolgozóknak, hallgatóknak és betegeknek továbbra is kötelező a maszk.

A magyar kormány rendeletében március 7-i hatállyal megszüntette a világjárvánnyal összefüggő legtöbb korlátozást, így például a kötelező maszkhasználatra vonatkozó előírást is. Ehhez a döntéshez a Debreceni Egyetem is csatlakozott, így hétfőtől már nem kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkokat viselni az intézmény folyosóin, a tantermekben , illetve az egyéb kiszolgáló helyiségekben sem. Az erről szóló közleményt március 6-án küldte el dolgozóinak a Debreceni Egyetem vezetése – adta hírül az unideb.hu.

 

A kormányzati intézkedéseken túl a Debreceni Egyetem nem vezet be, és nem is tart fenn olyan intézkedést vagy korlátozást, amely a járványhelyzettel kapcsolatos. A maszkviselési előírás feloldása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy önkéntes alapon ne lehetne viselni a maszkokat.

 

A járványveszély ugyan enyhült, de még nem szűnt meg, ezért a Debreceni Egyetem vezetése továbbra is azt kéri, hogy mindenki csak egészségesen látogassa intézményt, és fokozottan ügyeljen a higiéniás szabályok betartására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában