Mérföldkőhöz ért a pályázat

2022.02.08. 20:00

Százmilliós építkezés van folyamatban Nyíracsádon

Rendezvények, előadások, továbbképzések megtartásához nyújt lehetőséget az épülő Csillag Szolgáltatóház.

A tél beálltával a munkálatok az épületen belül folytatódtak a Szatmári utcán

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A településen négy éve futó, a szegregáció felszámolására uniós támogatásból finanszírozott, több területet érintő pályázat újabb mérföldkőhöz érkezett Nyíracsádon. Az eddig elsősorban egészségügyi, kulturális rendezvényeket, eseményeket támogató programsorozat most három épülettel gazdagítja a települést, segíti elő a település halmozottan hátrányos helyzetű családjai életkörülményeinek javítását. 

 

Szolgáltatópont is épül 

 

– Az általános iskolával szemben lévő önkormányzati telken egy úgynevezett Csillag Szolgáltatóház épül, mely közösségi térként is funkcionál majd. A rendezvények, előadások, továbbképzések lebonyolítására alkalmas épület nemcsak a pályázatban részt vevő célcsoportok, de a falu valamennyi lakosa, a civil szervezetek, intézmények előtt is nyitva lesz majd – tájékoztatott lapunk megkeresésére Nagy János polgármester. 

 

A tavaly nyáron kezdődött, csaknem 100 milliós beruházást még az idén befejezik, s szeretnék is átadni a lakosságnak. A központi, Szatmári utcai épület tető alá került a havazás beálltára, bekerültek az ablakok, csaknem teljesen befejeződött a külső szigetelés is. A hidegebb februári időben így sor kerülhet a belső gépészeti munkákra, ami az építkezés zavartalan folytatását jelenti. 

 

– A központi épülethez két szolgáltatóház is kapcsolódik. Az egyik a Pozsonyi, a másik a Sport utcán került felújításra. Ezekben az épületekben háztartási gépek – mosógép, vasaló – kerülnek majd beszerelésre, és kialakításra kerül egy kis teakonyha is. A pályázat célcsoportjához tartozó halmozottan hátrányos helyzetűek, valamint a szegregátumhoz tartozó célcsoport tagjai használhatják majd a háztartási gépeket, ahol a házirend betartását, a környezet rendben tartását az önkormányzat közfoglalkoztatás keretében oldja meg – ismertette a településvezető. 

 

Nyáron nyílhat meg majd 

 

– A másik szolgáltatóház elsősorban a szabadidő hasznos és kulturált eltöltésére ad majd lehetőséget. A műszaki átadás már sikeresen megtörtént. A végső átadásra a munkálatok befejezése után, a nyár folyamán kerül majd sor – fogalmazott a polgármester. 

 

Kedves Zilahi Enikő 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában