Valentin

2022.02.14. 10:50

Mindennap szeressük a másikat!

Megyénkbeli közismert nők fogalmazták meg véleményüket a Valentin-napról.

Pintér Tímea (b), Erdős Fruzsina és Kerekes Gréta a Valentin-napról vallott | Forrás: Pintér Tímea-archív, Napló-archív, MW-archív

Sokan tartják a szerelmesek napjának, míg mások giccsparádénak, üzleti fogásnak vélik a Valentin-napot. Kerekes Gréta debreceni kötődésű gátfutó hiába élt közel négy évig Amerikában – ahonnan átvettük az ünnepet –, nem rajong a Valentin-napért. Romantikus nőnek tartja magát, viszont szerinte nem csak egy adott napon kell kimutatnunk az érzelmeinket. – Számomra ez egy erőltetett nap, ugyanis nem azért kell virágot vennünk a másiknak, mert éppen úgy szokás Amerikában. Egy férfi akkor vegyen virágot a kedvesének, amikor úgy érzi, legyen az a gesztus őszinte, egy nő is akkor örül igazán a meglepetésnek – nyilatkozta a Naplónak. Hozzátette: nem zavarja, ha más párok ünnepelnek február 14-én, nem ítélkezik. Úgy fogalmazott, mindenki maga dönti el, mi fontos számára. Egyetért azzal, hogy haladni kell a korral, modernizálódni, viszont állítja, minden egyes nap szeretni kell a másikat. 

 

Erdős Fruzsina énekesnő nem ünnepli párjával a Valentin-napot, ugyanis nem érzik a magukénak, mivel egy átvett szokásról beszélünk. – Úgy véljük, az év minden egyes napján törődnünk kell a másikkal, nem kimondottan csak február közepén. Számunkra a házassági évfordulónk az a nap, amit úgy gondolunk, hogy meg kell ünnepelnünk. Az ugyanis egy valóban fontos dátum mindkettőnknek – hangsúlyozta az énekesnő. 


– Tisztában vagyok vele, hogy egy amerikai hagyományról beszélünk, viszont mi a párommal valamilyen formában rendszerint megtartjuk a Valentin-napot – jegyezte meg lapunk érdeklődésére Pintér Tímea operaénekes. – Ezen a napon mindig valami különlegességet készítünk közösen vacsorára, ilyenkor fontosnak érezzük, hogy minőségi időt tudjunk együtt tölteni. Ez nem azt jelenti, hogy az év bármely más napján nem figyelünk egymásra, egyszerűen mi ebben nőttünk fel, hogy február 14-én a szerelmünket, a kapcsolatunkat ünnepeljük – mondta.

 

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában