Válaszolt a DKV

2022.02.18. 07:27

Miért nem záródnak egyes villamosajtók?

A közlekedési társaság válasza szerint a hibák eseti jellegűek, és nem növelhetik meg a járatok menetidejét.

Forrás: Napló-archív

Miért nem záródnak azonnal egyes villamosajtók a DKV járatain, és mennyivel növeli a menetidőt az olykor csak harmadjára sikerülő ajtózárás? – érdeklődött a Napló a debreceni villamosokat üzemeltető DKV Zrt.-től. A jelenség kapcsán megkérdeztük azt is, tekinthető-e a CAF-villamosok konstrukciós hibájának ez az ajtózáródási nehézség, és miként lehet(ne) orvosolni ezeket a problémákat?


„A CAF Urbos 3 típusú villamosok 2014 februárjától, a 2-es villamosvonal átadása óta közlekednek az 1-es és a 2-es viszonylatokon. A szerkezeti egységek közül a járművek ajtajai az egyik legjobban igénybe vett berendezések. Az ajtózáródási problémát már észleltük, ezek eseti jellegűek, emiatt nem növelhetik meg a járatok menetidejét. A CAF típusú villamosokba az ausztriai IFE GmbH által gyártott utastéri ajtókat építettek be” – áll a közlekedési cég válaszában.


A tájékoztatásból megtudtuk azt is, hogy a gyártóművi előírások szerint az utastéri ajtók mozgó alkatrészeinek általános karbantartási, illetve felújítási ideje 6 üzemelési év, s emiatt ezeknek az alkatrészeknek a cseréjét folyamatosan, ütemezetten látja el a társaság. Ugyanakkor az utastéri ajtók ellenőrzését, mechanikai és szoftveres beállítását, valamint a szükséges javításaikat is folyamatosan végzik a DKV Zrt. műszaki szakemberei.

 

VA 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában