Közlekedés

2022.02.02. 20:26

Megtörtént az első egyeztetés a 4-es főút bővítésének kiviteli terveiről

A hét eleji megbeszélést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szervezte, az érintett települések mellett a Magyar Közút is részt vett rajta.

Forrás: Facebook / Czeglédi Gyula

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt szervezésében megtörtént az első egyeztetés a 4-es út kétszer két sávosításának kiviteli terveiről hétfőn, az ebesi polgármesteri hivatalban, számolt be Facebook-oldalán Czeglédi Gyula.

 

Mint az a  hajdúszoboszlói polgármester bejegyzéséből kiderül, az egyeztetésen az érintett települések – Debrecen, Ebes és a fürdőváros – mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága is képviseltette magát. A szervezők nevében Varga László projektiroda-vezető és Kovácsné Venter Szilvia tájékoztatóját követően a jelenlévő településvezetők és képviselők nyilatkoztak a településüket érintő tervezési igényéről. Czeglédi Gyula Hajdúszoboszló nevében jelezte, hogy a 4. sz út Hajdúszoboszló keleti lehajtójánál olyan körforgalom tervezése szükséges, mely figyelembe veszi a fő közlekedési irányokat, valamint jelezték, hogy a város szándékában áll felújítani pályázati forrásból a négy számjegyű úttá alakult régi 4-es út lehajtóágát is.

 

A szervezők elmondták, hogy a tervezés 22 hónapot vesz igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában