Közgyűlési előterjesztés

2022.02.18. 11:45

Idén is plusz két fürdőjegyet kaphatnak a debreceni idősek

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Idén is plusz két fürdőjegyet kaphatnak az idős debreceni lakosok, amennyiben az erről szóló javaslatra igennel szavaz a közgyűlés a csütörtöki ülésén.


A 65. életévüket betöltött személyek természetbeni támogatásként, az életminőségük javítása érdekében évente 5 alkalommal térítésmentesen igénybe vehetik a Nagyerdei Gyógyfürdőt, vagy a Kerekestelepi Strandfürdőt. A fürdőbelépő csak a választott szolgáltatónál használható fel december 15-ig.


Az időskorú lakosság részéről több jelzés érkezett az egyéni választókerületi képviselőkhöz arra vonatkozóan, hogy az 5 alkalmas térítésmentes gyógyfürdő bérletet 2020-ban a veszélyhelyzet miatt nem, vagy csak részben tudták felhasználni az idős személyek, ugyanis a veszélyhelyzet következtében a fürdők zárva tartottak, újranyitásukat követően az idősek egészségi állapotuk megóvása miatt, elővigyázatosságból elenyésző mértékben vették igénybe a térítésmentes szolgáltatást. Ezért 2021-ben a Fidesz önkormányzati frakciója azt kezdeményezte, hogy a koronavírus-világjárványra való tekintettel az 5 alkalmas bérlet további 2 ingyenes belépési lehetőséggel növekedjen, amelyet a jogosultak a Kerekestelepi Strandfürdőben vehetnek igénybe.


A mostani előterjesztés szerint ezt a lehetőséget 2022. évben is biztosítja majd az önkormányzat.

 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában