Ejtőernyős bajnok

2022.02.21. 14:09

Hajdúnánásról a katonák és a karate világába

Lázár Tibor a mai napig ugrik a honvédekkel.

Forrás: Honvédelem.hu

„Ahogy a karatéban, úgy kiképzőként és parancsnokként is fontos a személyes példamutatáson alapuló vezetés. Ezt tükrözi a mondás: kövess, vezess, vagy állj félre az utamból. Úgy gondolom, ez a minimum. Különleges műveleti csoportparancsnokként is mindig úgy hoztam meg a katonáim számára a döntéseket, hogy a feladatszabás egyértelmű legyen. Viszont előtte mindent közösen átbeszéltünk, és ez a legfontosabb.A hangsúly a példamutatáson és a közös gondolkodáson van.Ha az irodámba bejön a katona és jelenti, hogy valamit nem tudnak megcsinálni, szembeállítom a vitrinnel, ahol őrmestertől őrnagyig minden rendfokozati jelzésem megtalálható. Tehát ne nekem bizonyítson, hanem magának, mert én tudom, hogy meg lehet csinálni. Részemről a mai napig kiválóra teljesítem a fizikai és lövészeti felmérőket, együtt ugrom a katonáimmal, mert ezzel nemcsak magamnak tartozom, hanem a szemükben is így lehetek hiteles” – mondta a Honvédelem.hu-nak adott interjújában Lázár Tibor őrnagy. 

 

A honvédség szolnoki helikopterbázisának ejtőernyős kiképzőrészlegének vezetője Hajdúnánáson született, a gyermekéveit Hajdúdorogon töltötte és a középiskolát is Nánáson végezte. A hatdanos karatemester – akit az év katonájának is megválasztották már – a nemrég elhunyt Furkó Kálmánnal, a karate egyik hazai atyjával való viszonyáról is beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában