Tiszta udvar?

2022.02.21. 11:45

Hajdúhadházon drága mulatság volt rendet tenni a szemetelők után

Az illegális hulladéklerakással is küzd az önkormányzat.

Forrás: Hajdúhadház / Facebook

Mintegy 12 millió forinttal terhelte meg a hajdúhadházi önkormányzat kasszáját annak a körülbelül 3 tonna illegális szemétnek az elszállítása, amelyet 2021-ben, valamint az idei év első hónapjában szedtek össze a településen. 

 

A hajdúhadházi önkormányzat a Facebook-oldalán osztotta meg február 20-án, hozzátéve, hogy a város egyes területein folyamatosan küzdenek az illegális hulladéklerakás ellen. Ennek a durván 12 milliónak az előteremtése nem volt egyszerű – írták –, a közfoglalkoztatási és egy kormányzati program, valamint önkormányzati forrás nyújtott rá fedezetet. 

 

Megjegyezték: vannak a városban elhagyott, gondozatlan, bekerítetlen magántelkek is, melyek jelentős részén szintén rendszeresen szemétkupacok megjelenésével szembesülnek. Ilyen esetekben a felelősség elsősorban a terület tulajdonosát terheli, de az önkormányzat mindent megtesz a probléma megoldása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában