Gondoskodó város

2022.02.23. 10:08

Folytatódik a debreceni idősotthon fejlesztése

Széles Diána beszélt a részletekről.

Bejárta a Pallagi úti Idősek Házát február 22-án Széles Diána debreceni alpolgármester, felmérve az elmúlt öt év fejlesztéseit. – Az önkormányzat közel 400 millió forintot költött az intézmény felújítására, ugyanakkor még mindig rengeteg a tennivaló. A bejárat és a közösségi terek fejlesztése következne, s már  nemcsak belső, hanem külső felújításokat is eszközölnénk. Jó visszajelzés számomra, hogy az itt élők nagyon örülnek e fejlesztéseknek, továbbá a munkatársaknak olyan méltó körülményeket biztosítunk, amiért szeretnek az idősotthonban dolgozni. Ezek a beruházások mutatják a „gondoskodó város” programunk erejét, nevezetesen, hogy közösen úrrá tudunk lenni a nehézségeken, beleértve a koronavírus-járvány okozta problémákat – jelentette ki a bejárás utáni videójában, amelyet a közösségi oldalán publikáltak.

Az alpolgármester a 2022-es debreceni büdzsétervezet kapcsán kijelentette: bentlakásos idősotthonok felújításra nincs uniós forrás, ezt saját erőből, ütemezetten végzi a város 2016 óta. Idén 50 milliós költséggel a külső homlokzat újul meg, a bejárattal együtt.

 

Borítókép: Napló-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában